12 ΜΕΡΕΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗ

Στο διαμαντι της Νοτιοανατολικης Ασιας

12 ΜΕΡΕΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗ

per person

Φύγαμε για ένα υπέροχο ταξίδι στη Βόρεια Ταϊλάνδη από την Μπανγκόκ για το Χρυσό Τρίγωνο, το Σουκοτάι, το Πιτσανουλόκ και την Αγιούταγια, την πρωτεύουσα του πιο σημαντικού από τα πρώιμα βασίλεια του Σιάμ. Ταξιδέψτε παρέα μας και θαυμάστε τα υπέροχα δημιουργήματα του ανθρώπου και της φύσης.

1
ΜΕΡΑ 1
Ταϊλάνδη ταξίδι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Τσιάνγκ Μάι.
2
ΜΕΡΑ 2
Άφιξη στο Τσιάνγκ Μάι, την πρωτεύουσα του Βορρά και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο. Θα περπατήσουμε πλάι στα παλιά τείχη και στο σημείο της Πύλης Τα Πε, θα βρεθούμε στην παλιά πόλη, όπου θα κάνουμε βόλτα στους δρόμους της, θαυμάζοντας μερικούς από τους σημαντικότερους ναούς της, όπως τον Wat Phra Singh, ton Wat Chedi Luang κ.α.

Το βράδυ, προτείνουμε να επισκεφθείτε το περίφημο νυχτερινό παζάρι στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.
3
ΜΕΡΑ 3
Πρωινό κι επίσκεψη σε μια τοπική φάρμα ελεφάντων, όπου θα παρακολουθήσουμε ένα μοναδικό σόου. Κατόπιν, επίσκεψη στο Μπαν Τονγκ Λουάνγκ, όπου θα δούμε μέλη των φυλών Κάρεν, Λαχού, Γιάο και Παλόγνκ, κάθε μία με τις δικές της φορεσιές, παραδόσεις κι έθιμα. Χρόνος για δείπνο σε κάποιο παραδοσιακό ταϊλανδέζικο εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4
ΜΕΡΑ 4


Σήμερα θα επισκεφθούμε το ναό Βατ Ντόι Σουτέπ, το σήμα κατατεθέν του Τσιάνγκ Μάι. Στο κέντρο του ναού που κατασκευάστηκε το 1383 βρίσκεται η χρυσή παγόδα, που περιέχει ιερά λείψανα του Βούδα, ενώ ο ναός αποτελεί κέντρο προσκυνήματος πιστών απ’ όλον τον κόσμο. Αφού ανεβούμε τα 309 σκαλιά του λόφου, θα μπορέσουμε ν’ απολαύσουμε την εκπληκτική θέα της πόλης.

Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Τσιάνγκ Ράι, τη βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως η «πύλη για τη Νότια Κίνα».
5
ΜΕΡΑ 5
Πρωινό κι οδική αναχώρηση για την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, στα σύνορα της Ταϊλάνδης, της Βιρμανίας και του Λάος. Εκεί θα απολαύσουμε μια βαρκάδα στον ποταμό Μεκόνγκ και στη συνέχεια, θα μεταβούμε στο Μάε Σάε, όπου καθημερινά λειτουργεί μια μεγάλη αγορά με κάθε λογής αγαθά.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.
6
ΜΕΡΑ 6


Αναχώρηση για το Σουκοτάι, την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Άφιξη κι επίσκεψη στο ιστορικό πάρκο με τα ερείπια της πόλης, η οποία ήταν η πρωτεύουσα του βασιλείου του Σουκοτάι κατά τον 13ο και τον 14ο αιώνα. Με το ειδικό τρενάκι θα περιηγηθούμε στον χώρο, κάνοντας επιλεγμένες στάσεις για να ξεναγηθούμε σε συγκεκριμένα μνημεία.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
7
ΜΕΡΑ 7


Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Πιτσανουλόκ, μία από τις πιο όμορφες επαρχίες του Βορρά. Άφιξη κι επίσκεψη στο Ναό Βατ Πρα Μαχαντάτ, που στεγάζει μια από τις ωραιότερες εικόνες του Βούδα. Έπειτα, κατεύθυνση προς το Λόπμπουρι, την «πόλη των πιθήκων» και την Αγιούταγια, την παλιά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
8
ΜΕΡΑ 8
Πρωινό κι επίσκεψη στο ιστορικό πάρκο της πόλης, με τους ναούς που χρονολογούνται από τον 14ο ως τον 18ο αιώνα. Εδώ θα δούμε τα ερείπια της πόλης που καταστράφηκε ολοσχερώς το 1797 από τους Βιρμανούς. Στη συνέχεια, θα δούμε το μνημείο του Βούδα, που βρίσκεται σφηνωμένο ανάμεσα στις πολυάριθμες ρίζες ενός δέντρου, αλλά και τον Βατ Πανάνγκ Τσονγκ με τον μεγαλύτερο καθιστό Βούδα.

Κατόπιν, αναχώρηση για την Μπανγκόκ, την κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, που παραμένει χαώδης και εξωτική. Άφιξη και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
9
ΜΕΡΑ 9


Η ξενάγησή μας στην Μπανγκόκ ξεκινά με μια βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού. Θα φτάσουμε αρχικά στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης και θα επισκεφθούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, το Ναό της Αυγής.

Έπειτα, θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηριστεί ως το 8ο Θαύμα του Κόσμου. Εδώ βρίσκεται ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμά του από νεφρίτη, πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη.

Συνεχίζουμε για το Ναό Βατ Πο, όπου θα δούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Μάλιστα, ο ναός αυτός αποτελεί την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή ταϊλανδέζικου μασάζ στην χώρα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
10
ΜΕΡΑ 10
Ελεύθερη μέρα για να απολαύσετε την Μπανγκόκ. Επισκεφθείτε τα αξιοθέατά της, περπατήστε στους δρόμους της και κάντε τα ψώνια σας.
11
ΜΕΡΑ 11
Πρωινό κι ελεύθερος χρόνος μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.
12
ΜΕΡΑ 12
Άφιξη στην Αθήνα.
Σιγκαπούρη ταξίδι

  • Περιηγηθείτε στην Μπανγκόκ, την «Πόλη των Αγγέλων» και την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης
  • Θαυμάστε το Μνημείο Βατ Μαχατχάτ με το κεφάλι του Βούδα σφηνωμένο ανάμεσα στις ρίζες ενός δέντρου
  • Περπατήστε στο κέντρο του Τσιάνγκ Μάι, την πρωτεύουσα του Βορρά
  • Απολαύστε μια βαρκάδα στο Μεκόνγκ, στα σύνορα Ταϊλάνδης-Βιρμανίας-Λάος
  • Κάντε μια βόλτα στη νυχτερινή υπαίθρια αγορά του Τσιάνγκ Ράι στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου
  • ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Μεταφορές-εκδρομές του προγράμματος
  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5*
  • Ημιδιατροφή, εκτός από την Μπανγκόκ που είναι μόνο με πρωινό
  • Τοπικός ξεναγός
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης