8 ΜΕΡΕΣ ΙΝΔΙΑ

Ενα ταξιδι συμφιλιωσης

8 ΜΕΡΕΣ ΙΝΔΙΑ

per person

Ένα ταξίδι στην Ινδία πρόκειται για ένα ταξίδι συμφιλίωσης. Ένα ταξίδι πλούσιο σε εικόνες και συναισθήματα που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη σας για πάντα. Είστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε στην απέραντη υποήπειρο, γεμάτη μυστήριο και σαγήνη;

1
ΜΕΡΑ 1
ταξίδι Ινδία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Δελχί με ενδιάμεση στάση.
2
ΜΕΡΑ 2
Η μέρα ξεκινά με μια ξενάγηση στο Δελχί, την πρωτεύουσα της Ινδίας. Στο παλαιό Δελχί θα δούμε πλήθος κόσμου να κυκλοφορεί ανάμεσα σε αυτοκίνητα, ρίκσο (μοτοποδήλατα), αγελάδες, ποδήλατα και εκατοντάδες κορναρίσματα. Έτσι κι εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε μια βόλτα στο chandni chowk, την αγορά της πόλης, πάνω σε ρίκσο. Θα συνεχίσουμε για το μεγάλο Τζαμί, το οποίο αποτελεί έδρα της μουσουλμανικής κοινότητας και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 25.000 άτομα.

Κατόπιν, θα περάσουμε από το Κόκκινο Φρούριο, εκεί που το 1947 υψώθηκε η σημαία της ανεξάρτητης Ινδίας και κάθε χρόνο στις 15/08 ο πρωθυπουργός εκφωνεί τον καθιερωμένο λόγο. Απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο, θα δούμε το ναό των Σιχ, της μονοθεϊστικής θρησκείας με επιρροές από τον Ινδουισμό και το Ισλάμ.

Συνεχίζουμε για το νέο Δελχί, την πόλη με τους φαρδείς δρόμους, τις μεγάλες πλατείες, τα μέγαρα των Ινδών μεγιστάνων και τα μεγαλοπρεπή κυβερνητικά κτίρια. Εδώ θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, όπου δεσπόζει ο μιναρές Κουτούμπ, θα επισκεφθούμε τον τύμβο του Χουμαγιούν, του 2ου ηγέτη της δυναστείας των Μουγκάλ και θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στο Rajghat, εκεί που καίει η άσβεστη φλόγα στη μνήμη του Μαχάτμα Γκάντι.

Δείπνο & διανυκτέρευση.
3
ΜΕΡΑ 3


Πρωινό και μεταφορά στην Τζαϊπούρ, την υπέροχη ροζ πόλη. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, θα δούμε και θα περάσουμε πολλά χωριά και πόλεις, αλλά και μεγάλους αυτοκινητόδρομους και παζάρια. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τη θρησκευτική τελετή Αάρτι, μια ομαδική προσευχή στο κεντρικό ινδουιστικό τέμπλο το οποίο και δεσπόζει στο ανακτορικό συγκρότημα της πόλης.

Το βράδυ δείπνο.
4
ΜΕΡΑ 4
Πρωινή αναχώρηση για το Φρούριο Άμπερ. Θα ανηφορίσουμε το κάστρο με τους ελέφαντες και θα αντικρίσουμε την πύλη της Ανατολής, την αίθουσα των δημοσίων ακροάσεων, το υπέροχο sheesh mahal και τα διαμερίσματα των γυναικών και παλλακίδων του μαχαραγιά.

Κατηφορίζοντας, θα κάνουμε μια στάση για να φωτογραφίσουμε το υπέροχο Jal Mahal, το παλάτι της λίμνης και θα εισέλθουμε στο συγκρότημα του παλατιού της πόλης. Τα έπιπλα, τα ενδύματα και τα προσωπικά αντικείμενα θα μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές.

Το Hawa Mahal (το παλάτι των ανέμων) που δεσπόζει στην περιοχή, χτίστηκε για τις γυναίκες της βασιλικής οικογένειας ώστε να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην αγορά μέσα από τα μικρά παραθυράκια χωρίς να γίνονται ορατές. Επίσκεψη στο αστεροσκοπείο Jantar Mantar και το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.
5
ΜΕΡΑ 5
Αναχώρηση το πρωί για την Άγκρα. Πρώτη στάση στο χωριό Αμπανέρι, όπου θα δούμε μια εκπληκτική δεξαμενή νερού του 11ου αιώνα, χτισμένη με την παραδοσιακή ινδική κλιμακωτή αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για το Φατεχπούρ Σίκρι, τη μοναδική και υπέροχη καστροπολιτεία που δημιούργησε ο Άκμπαρ το 1569, φτιαγμένη από ροζ ψαμμίτη. Η πόλη λειτούργησε μόλις για 14 χρόνια κι ύστερα εγκαταλείφθηκε.

Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.
6
ΜΕΡΑ 6


Η σημερινή μας ξενάγηση ξεκινά από το πασίγνωστο μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, χτισμένο από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν στη μνήμη της γυναίκας του Μουμτάζ Μαχάλ. Χρειάστηκαν χιλιάδες τεχνίτες και 22 χρόνια για να ολοκληρωθεί το υπέροχο αυτό μνημείο. Συνεχίζουμε για το φρούριο της Άγκρα, το οποίο αποτελείται από παλάτια, κήπους και εσωτερικές αυλές.

Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην ανατολική πλευρά του ποταμού Γιαμούνα, όπου θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο Itmad Ud Daulah, που χτίστηκε από τη Nur Jahan προς τιμήν του πατέρα της. Το μαυσωλείο αυτό αποτέλεσε πρότυπο για τη δημιουργία του Ταζ Μαχάλ και σηματοδοτεί τη μετάβαση από την πρώιμη στην κύρια περίοδο της ταφικής αρχιτεκτονικής των Μουγκάλ.
7
ΜΕΡΑ 7
Πρωινό κι αναχώρηση για το Δελχί. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, θα επισκεφθούμε τη Ματούρα, τη γενέτειρα του Κρίσνα και την ιερή πόλη των Ινδουιστών. Εδώ θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο ιερό ναό, ενώ στη νέα πόλη του Δελχί θα επισκεφθούμε το ναό του λωτού, αφιερωμένο στην ιδέα του Θεού, ανεξαρτήτως θρησκείας.

Ελεύθερο απόγευμα.
8
ΜΕΡΑ 8
Αναχώρηση για την πτήση της επιστροφής μας.
ινδία ταξίδι

 • Απολαύστε μια υπέροχη βόλτα με τα παραδοσιακά τρίκυκλα στο Δελχί
 • Θαυμάστε από κοντά το εντυπωσιακό Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ
 • Επισκεφθείτε την αίθουσα των κατόπτρων, το μεγαλύτερο υπαίθριο αστεροσκοπείο στην Ασία και το πασίγνωστο Χαβά Μαχαάλ
 • Περιηγηθείτε στο κεχριμπαρένιο κάστρο Αμπέρ Φορτ
 • Γνωρίστε τη Ματούρα, τη γενέτειρα του Κρίσνα
 • ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορές-εκδρομές του προγράμματος
 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Τέλη εισόδων
 • Διπλωματούχος ξεναγός
 • Αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης