9 ΜΕΡΕΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Ενα ταξιδι-εμπειρια ζωης

9 ΜΕΡΕΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑ

per person

Ένα ταξίδι στην Αιθιοπία είναι ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής. Εδώ θα ανακαλύψουμε μνημεία ανέγγιχτα από τη φθορά του χρόνου, αρχέγονους τρόπους διαβίωσης, βαθιά θρησκευτικότητα, συγκλονιστικά τοπία, πανάρχαιους μύθους και δοξασίες, αθώες ψυχές κι έντονα συναισθήματα.Ελάτε μαζί μας στον τόπο όπου, πιθανότατα, περπάτησε ο πρώτος άνθρωπος στη Γη κι ετοιμαστείτε για μια μοναδική απόδραση σε μια από τις πιο όμορφες και αυθεντικές χώρες της Αφρικής που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

1
ΜΕΡΑ 1
ταξίδι ΑΙθιοπία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα, την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας. Άφιξη τα ξημερώματα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η μέρα μας θα ξεκινήσει με μια ξενάγηση της πόλης που περιλαμβάνει το Εθνικό μουσείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γαβριήλ και τα κτίρια του Πανεπιστημίου μεταξύ άλλων.

Τέλος, η μέρα μας θα κλείσει με την ανάβασή μας στο όρος Εντότο, όπου θα δούμε το Παλάτι του Μενελίγκ και θα απολαύσουμε μια υπέροχη πανοραμική θέα της Αιθιοπικής πρωτεύουσας.
2
ΜΕΡΑ 2
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στο Μπαχάρ Νταρ. Το απόγευμα θα εξορμήσουμε στον Μπλε Νείλο και τους καταρράκτες Τισισάτ.
3
ΜΕΡΑ 3


Πρόγευμα κι αναχώρηση για το καταπράσινο Μπαχάρ Νταρ, χτισμένο στις όχθες της μεγαλύτερης λίμνης της χώρας, Τάνα. Μια πόλη με όμορφους δρόμους και έντονη εμπορική κίνηση. Μετά την ξενάγησή μας, θα  απολαύσουμε μια βαρκάδα στα νερά της λίμνης. Τελικός προορισμός η χερσόνησος.

Κατά την αποβίβασή μας, θα κάνουμε ένα μικρό περίπατο στην φύση που θα μας φέρει στα ζωγραφιστά μοναστήρια της λίμνης, ενώ οι τοπικοί ιερείς θα μας μυήσουν στο τελετουργικό της αιθιοπικής εκκλησίας.

Επιστροφή με σκάφος στο Μπαχάρ Νταρ και στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο.
4
ΜΕΡΑ 4
Αναχώρηση οδικώς για το Γκοντάρ, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας. Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από το κάστρο του Φασιλίδα, τον αυτοκράτορα και ιδρυτή της πόλης. Τα πάντα σ’ αυτή την ξενάγηση θα μας θυμίσουν περισσότερο μεσαιωνική Ευρώπη, παρά ένα μικρό χωριό της Αφρικής.

Στη συνέχεια, θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία Ντεμπρέ Μπεχράν Σελασιέ με τον εκπληκτικό διάκοσμο.
5
ΜΕΡΑ 5
Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το ιστορικό Αξούμ, την έδρα του περίφημου Βασιλείου της Αξωμής  που για έντεκα αιώνες αποτέλεσε έδρα ισχυρότατων βασιλέων. Η ολοήμερη ξενάγηση θα ξεκινήσει από τους περίφημους οβελίσκους, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων επεστράφη στην χώρα από τους Ιταλούς πριν λίγα χρόνια.

Τέλος, επίσκεψη στην εκκλησία της Παρθένου, όπου φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης και στο παλάτι της Βασίλισσας του Σαβά.
6
ΜΕΡΑ 6


Πρωινή πτήση για την Λαλιμπέλα, το θαύμα των αγγέλων της Αιθιοπίας. Εδώ βρίσκονται 11 λαξευμένες υπόσκαφες εκκλησίες που ανήκουν στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Σήμερα θα επισκεφθούμε την εντυπωσιακή εκκλησία της παρθένου Τζενέτ-Μαριάμ και το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τις γειτονιές και τα σπίτια της περιοχής, για να γνωρίσουμε από κοντά τον τρόπο ζωής των Αιθιοπιών.
7
ΜΕΡΑ 7
Πρωινό και ολοήμερη ξενάγηση στις μονολιθικές εκκλησίες της πόλης με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, λαξευμένες σε συμπαγείς υπόγειους βράχους, που αποτελούν τον κύριο Προσκυνηματικό χώρο των Αιθιοπιών. Οι εκκλησίες συνδέονται μεταξύ τους με στενούς διαδρόμους και σήραγγες σκαμμένες σε πέτρα. Η επίσκεψη σε αυτές θα μας γυρίσει αιώνες πίσω στα χρόνια του Ιησού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα.
8
ΜΕΡΑ 8
Πρωινό και επίσκεψη στο μοναστήρι Ναακούτο Λααμπ, λίγο έξω από την Λαλιμπέλα και το μεσημέρι αναχώρηση αεροπορικώς για την Αντίς Αμπέμπα. Το απόγευμα θα έχουμε χρόνο για ψώνια, όπως αιθιοπικό καφέ, ψάθινα καλάθια και σουβενίρ και γεύμα. Μετά το φαγητό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.
9
ΜΕΡΑ 9
Άφιξη στην Αθήνα.
ταξίδι Αιθιοπία

 • Γνωρίστε το Γκοντάρ, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας
 • Απολαύστε μια εκδρομή στον Μπλε Νείλο και τους καταρράτκες Τισισάτ
 • Κάντε μια κρουαζιέρα στα ζωγραφιστά μοναστήρια της λίμνης Τάνα
 • Επισκεφθείτε το παλάτι της Βασίλισσας του Σαβά
 • ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορές-εκδρομές του προγράμματος
 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Τέλη εισόδων στα αξιοθέατα
 • Διπλωματούχος ξεναγός
 • Αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης