5 ΜΕΡΕΣ ΜΠΡΥΖ-ΑΜΒΕΡΣΑ-ΓΑΝΔΗ-ΛΙΛ

per person

Φύγαμε για ταξίδι στη γοητευτική Μπρυζ, στη μεσαιωνική Γάνδη, τη σπουδαία Αμβέρσα και τη γαλλική Λιλ. Γνωρίστε την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περπατήστε σε καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις, δείτε από πού ξεκινά το παγκόσμιο εμπόριο διαμαντιών και επισκεφθείτε ένα θεματικό πάρκο διπλάσιο σε μέγεθος απ’ αυτό της Ντίσνεϊλαντ στην Καλιφόρνια και γίνετε πάλι παιδιά!


Αναχωρήσεις:

Ιούλιος: 06, 20

Αύγουστος: 03, 09, 14, 17, 31

Σεπτέμβριος: 12, 25

Οκτώβριος: 10

1
ΜΕΡΑ 1: ΑΘΗΝΑ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΜΠΡΥΖ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τις Βρυξέλλες, μια απ' τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου. Το πρόγραμμά μας ξεκινά με μια περιεκτική ξενάγηση στην πρωτεύουσα της χώρας, η οποία είναι και έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε το Ατόμιουμ, ένα γλυπτό-αρχιτεκτονικό μνημείο που θεωρείται ο Πύργος του Άιφελ των Βρυξελλών, με ύψος 103μ. Το μνημείο αναπαριστά την κυψελίδα ενός κρυστάλλου σιδήρου, μεγεθυμένη κατά 165 δισεκατομμύρια φορές. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται η Μικρή Ευρώπη, ένα θεματικό πάρκο με τα κυριότερα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα (κλίμακα 1/12).

Στη συνέχεια, θα πάμε στα Βασιλικά Ανάκτορα του Λάκεν με τον ομώνυμο βασιλικό ναό. Στους κήπους των ανακτόρων θα δούμε τον Γιαπωνέζικο Πύργο και την Κινέζικη Παγόδα. Πρόκειται για δύο αυθεντικά κτίρια τα οποία κατασκευάστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα κατά παραγγελία του βασιλιά Λεοπόλδου του Βελγίου. Τα υλικά ήρθαν κατευθείαν από το Τόκιο και από τη Σαγκάη αντίστοιχα. Αρχικώς τα κτίρια αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να στεγάσουν υπουργεία, προς τα τέλη όμως του αιώνα μετατράπηκαν σε μουσεία.

Ακολουθεί η περίφημη Μεγάλη Πλατεία, στο ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών και πρόκειται για μία από τις εντυπωσιακότερες της Ευρώπης. Εκεί, στο Νο 16 έζησε και έγραψε ο Γάλλος συγγραφέας Βικτόρ Ουγκό. Στην πλατεία θα δούμε το πασίγνωστο αγαλματάκι Μανεκέν Πις, το οποίο απεικονίζει ένα παιδάκι που ουρεί. Λέγεται ότι αναπαριστά τον γιο ενός δούκα που ουρεί πάνω από τα στρατεύματα των εχθρών πριν από μια μάχη.

Έπειτα, θα πάμε στην πλατεία Γκραν Σαμπλόν, με τον ομώνυμο, γοτθικού ρυθμού, ναό της Παναγίας. Θα δούμε επίσης το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική Πλατεία με τα Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου. Κατόπιν, θα αναχωρήσουμε οδικώς για το γειτονικό Βέλγιο και την παραμυθένια Μπρυζ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
2
ΜΕΡΑ 2: ΜΠΡΥΖ-ΛΙΛ-ΜΠΡΥΖ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για μια περιπατητική ξενάγηση στη γοητευτική Μπρυζ. Το πρώτο αξιοθέατο που θα συναντήσουμε είναι η Λίμνη της Αγάπης, γεμάτη κύκνους. Από τη γέφυρα, η οποία χτίστηκε το 1740, θα απολαύσουμε μια πανοραμική εικόνα ολόκληρης της Μπρυζ. Δίπλα ακριβώς απ' την Λίμνη υπάρχει και το πάρκο της Μπρυζ όπου διοργανώνονται ετησίως πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Πέρασμα, επίσης, κι απ' το νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη που είναι το παλαιότερο στην Ευρώπη, κτίσμα του 13ου αιώνα και σήμερα μουσείο με μεγάλη συλλογή αρχειακών εκθεμάτων, μεσαιωνικών ιατρικών οργάνων αλλά και έργων τέχνης. Ακολουθούν οι δύο σημαντικότεροι ναοί της πόλης: ο ναός της Παναγίας και του Ιερού Αίματος. Στον πρώτο θα δούμε το περίφημο κωδωνοστάσιο που φτάνει τα 122,3 μέτρα − ένα από τα ψηλότερα κτίσματα από τούβλα στον κόσμο. Επίσης στο χοροστάσιο του ναού υπάρχει η «Παναγία Βρεφοκρατούσα», του Μικελάντζελο. Θεωρείται ότι είναι το μοναδικό γλυπτό του μεγάλου καλλιτέχνη της Αναγέννησης που τοποθετήθηκε εκτός Ιταλίας όσο εκείνος ήταν εν ζωή. Όσο για τον ναό του Ιερού Αίματος, χτίστηκε τον 12ο αιώνα και εκεί φυλάσσεται χρυσοποίκιλτο φιαλίδιο που περιέχει ύφασμα από τον Άγιο Τάφο ποτισμένο με το Ιερό Αίμα.

Απ' την ξενάγησή μας δεν θα μπορούσε να λείπει και το διασημότερο αξιοθέατο της Μπρυζ, το καμπαναριό του 13ου αι., που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αυτό αρχικά υπήρξε θησαυροφυλάκιο και στη συνέχεια παρατηρητήριο. Περιλαμβάνει 48 καμπάνες και μάλιστα, σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται κοντσέρτα με καμπανοκρουσίες που ακούγονται σε όλη την πόλη! Επίσης, όποιος θέλει μπορεί να ανεβεί τα 366 σκαλοπάτια του καμπαναριού και να απολαύσει τη θέα από τα 83 μέτρα.

Η Μπρυζ διαθέτει βέβαια πολλά ακόμη αξιοθέατα για να δει κανείς, όπως το Μέγαρο των Αρχόντων, την πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, τους ειδυλλιακούς Kήπους Άρεντς, το εντυπωσιακό Κολέγιο της Ευρώπης και το πρώτο Χρηματιστήριο του κόσμου που ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα. Όλα αυτά θα τα απολαύσουμε σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες του ταξιδιού μας, αφού έδρα μας θα έχουμε πάντα την Μπρυζ.

Αργότερα, θα περάσουμε τα σύνορα με τη Γαλλία για να επισκεφθούμε τη γοητευτική Λιλ, γενέτειρα του στρατηγού Ντε Γκολ. Η άλλοτε βιομηχανική πρωτεύουσα σήμερα διακρίνεται για την πολιτιστική της ανάπτυξη. Η Όπερα, η Εθνική Ορχήστρα και το Μουσείο Καλών Τεχνών, αποτελούν παγκόσμια ορόσημα, ενώ η πόλη φημίζεται, επίσης, για τη Μεγάλη Υπαίθρια Αγορά της, τη λεγόμενη μπραντερί, που διεξάγεται κάθε Σεπτέμβριο, μπροστά στο Παλιό Χρηματιστήριο και συγκεντρώνει επισκέπτες από όλη την Ευρώπη.

Σήμερα θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, αρχίζοντας φυσικά από την πλατεία Ντε Γκωλ. Με μία πρώτη ματιά αυτό που γοητεύει στη Λιλ είναι η θαυμάσια αρχιτεκτονική της, που αποτελεί έναν εξαιρετικό μπαρόκ και νεοκλασικό συνδυασμό της γαλλικής και της φλαμανδικής σχολής. Ο συνδυασμός επεκτείνεται και στην τοπική κουζίνα η οποία δρέπει δάφνες παγκοσμίως στους πιο έγκριτους γαστρονομικούς οδηγούς.

Επιστροφή στην Μπρυζ και διανυκτέρευση.
3
ΜΕΡΑ 3: ΜΠΡΥΖ-ΑΜΒΕΡΣΑ-ΓΑΝΔΗ-ΜΠΡΥΖ
Πρωινό και ξεκινάμε για να επισκεφθούμε το παγκοσμίου φήμης βελγικό λιμάνι της Αμβέρσας και το ιστορικό κέντρο της πόλης. Η Αμβέρσα υπήρξε σημαντικότατο εμπορικό και χρηματιστηριακό κέντρο στον Μεσαίωνα. Όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες και εμπορικές εταιρείες της εποχής είχαν την έδρα τους εκεί. Επίσης εκεί είχαν έδρα και τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά γραφεία − πολλά τέτοια κτίρια σώζονται και χρησιμοποιούνται ακόμη.

Σήμερα η Αμβέρσα είναι η πόλη όπου διακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός διαμαντιών στον κόσμο (70% της παγκόσμιας διακίνησης). Τα περισσότερα καταστήματα διαμαντιών είναι συγκεντρωμένα στην οδό Pelikaanstraat, στην εβραϊκή συνοικία. Επίσης, πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου και το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη μετά το Αμβούργο και το Ρότερνταμ. Τέλος η Αμβέρσα, τα τελευταία 30-40 χρόνια είναι μία πρωτοποριακή μητρόπολη της μόδας. Υπάρχει η λεγόμενη Σχολή της Αμβέρσας, η οποία περιλαμβάνει Βέλγους σχεδιαστές που λανσάρουν ένα συγκεκριμένο αφαιρετικό στυλ και έχουν φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο. Αυτά όσον αφορά το γενικότερο προφίλ της πόλης.

Εδώ θα ανακαλύψουμε εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα με αντίκες, γκαλερί, σοκολατερί, μπουτίκ σχεδιαστών, καταστήματα διαμαντιών, αλλά και μπελ επόκ επαύλεις. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει το ολοζώντανο παλάτι του Ρούμπενς του διάσημου Φλαμανδού ζωγράφου που έζησε και δημιούργησε στην Αμβέρσα περίπου 400 χρόνια πριν. Αυτό το σπίτι-μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι ανοιχτό για το κοινό.

Συνεχίζουμε για τη Γάνδη, μια απ' τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου, η οποία αρχικά οικοδομήθηκε ως καταυλισμός και αργότερα κατέληξε μια απ' τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες πόλεις στη Βόρεια Ευρώπη. Στο ιστορικό κέντρο δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων. Εμείς στην ξενάγησή μας θα δούμε το Διοικητήριο, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Σεν Μπαβό, όπου υπάρχουν έργα του Ρούμπενς, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Άικ. Θα δούμε, επίσης, το Κάστρο των Ιπποτών και γενικώς θα γνωρίσουμε την πόλη, που κατά τον Μεσαίωνα υπήρξε ένα σπουδαίο εμπορικό σταυροδρόμι της Ευρώπης.

Επιστροφή στην Μπρυζ και διανυκτέρευση.
4
ΜΕΡΑ 4: ΜΠΡΥΖ-ΠΑΡΚΟ ΕΦΤΕΛΙΝΓΚ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ)-ΜΠΡΥΖ
Πρωινό στο ξενοδοχείο κι αναχώρηση για το θεαματικό Πάρκο Έφτελιγνκ στην Ολλανδία, έναν πραγματικό παράδεισο παιχνιδιών, παραμυθιών και χρωμάτων. Δημιουργήθηκε το 1952 και είναι διπλάσιο σε μέγεθος από την Ντίσνεϊλαντ της Καλιφόρνιας. Πολύχρωμα καρουσέλ, πειρατικά πλοία, νάνοι και ξωτικά, συνεχή δρώμενα, μιούζικαλ και θεατρικές παραστάσεις, θεματικά φεστιβάλ βασισμένα σε ευφάνταστες ιδέες, μυστηριώδεις πόλεις με έφιππους ιππότες, στοιχειωμένα κάστρα με σκοτεινά δωμάτια, όλα βρίσκουν την θέση τους στο Έφτελινγκ και αναμφισβήτητα ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους!

Χαθείτε στα κρυφά περάσματα των κάστρων, δοκιμάστε τις αντοχές σας και νιώστε την αδρεναλίνη να φτάνει στα ύψη στα roller coasters. Όλα τα αξιοθέατα του πάρκου είναι βασισμένα σε αρχαίους μύθους και θρύλους, παραμύθια και λαογραφία και κάθε χρόνο το επισκέπτονται κατά μέσο όρο 5 εκατ. επισκέπτες. Όμως ίσως το πιο ενδιαφέρον απ΄όλα είναι πως το Έφτελινγκ βρίσκεται μέσα σε ένα φυσικό πευκοδάσος! Δεν μιλάμε δηλαδή για μια εξολοκλήρου τεχνητή κατασκευή. Οπότε μία βόλτα εκεί είναι στην πράξη μία βόλτα στο δάσος όπου ζωντανεύουν όλα τα παραμύθια!

Επιστροφή στην Μπρυζ και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση στην Μπρυζ.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την επίσκεψη στο Έφτελινγκ προτείνεται η έγκαιρη προαγορά εισιτηρίων λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας. Αν την ημέρα αυτή το Πάρκο Έφτελινγκ είναι κλειστό, θα πραγματοποιηθεί άλλη εκδρομή)
5
ΜΕΡΑ 5: ΜΠΡΥΖ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε από την Μπρυζ. Θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, της πρωτεύουσας του Βελγίου, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

Λεπτομέρειες Πτήσεων

Πτήσεις με AEGEAN

Αριθμός Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
A3 620 Αθήνα-Βρυξέλλες 08:00 10:20
A3 623 Βρυξέλλες-Αθήνα 20:20 23:59


Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή σε οικονομική θέση.
 • Διαμονή: Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην Μπρυζ στο ξενοδοχείο NH Brugge 4* (παλιό μοναστήρι του 17ου αι.) ή στο Golden Tulip Medici 4* ή στο Flanders Hotel 4*.
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Εκδρομή στο πάρκο Έφτελινγκ στην Ολλανδία (είσοδος δεν περιλαμβάνεται).
 • Εκδρομή στη Λιλ στη Γαλλία.
 • Μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αυτές αναγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος Έλληνας συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την καθεμία κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 300€. Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Η είσοδος στο Πάρκο Έφτελινγκ.
 • 06/07/2024  Τύπος Δωματίου Τιμή Φόροι
  Δίκλινο 749€ 300€
  Twin Room 749€ 300€
  Τρίκλινο 749€ 300€
  Μονόκλινο 1,149€ 300€


  20/07 & 31/08  Τύπος Δωματίου Τιμή Φόροι
  Δίκλινο 789€ 300€
  Twin Room 789€ 300€
  Τρίκλινο 789€ 300€
  Μονόκλινο 1,189€ 300€


  03 & 17/08  Τύπος Δωματίου Τιμή Φόροι
  Δίκλινο 799€ 300€
  Twin Room 799€ 300€
  Τρίκλινο 799€ 300€
  Μονόκλινο 1,199€ 300€


  09 & 14/08/2024  Τύπος Δωματίου Τιμή Φόροι
  Δίκλινο 859€ 300€
  Twin Room 859€ 300€
  Τρίκλινο 859€ 300€
  Μονόκλινο 1,259€ 300€


  12 & 25/09  Τύπος Δωματίου Τιμή Φόροι
  Δίκλινο 769€ 300€
  Twin Room 769€ 300€
  Τρίκλινο 769€ 300€
  Μονόκλινο 1,169€ 300€


  Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.