10 ΜΕΡΕΣ ΕΚΟΥΑΔΟΡ & ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ

per person

Ταξίδι στο Εκουαδόρ, ή αλλιώς στον Ισημερινό. Επισκεφθείτε το διάσημο Σημείο Μηδέν, αλλά και τα εξωτικά Γκαλάπαγκος, μέσα από συνεχείς δραστηριότητες που θα μας χαρίσουν μοναδικές συγκινήσεις!


Αναχωρήσεις:

Νοέμβριος: 27

Φεβρουάριος: 18

1
ΜΕΡΑ 1: ΑΘΗΝΑ-ΚΙΤΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τον Ισημερινό ή Εκουαδόρ και συγκεκριμένα την πρωτεύουσα Κίτο. Η πόλη του Κίτο διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο ιστο­ρικό κέντρο σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Το Κίτο, μάλιστα, υπήρξε μαζί με την πολωνική πόλη της Κρακο­βίας οι πρώτες πόλεις που χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης υπάρχουν σήμερα 130 μνημειακά κτίρια και 5.000 ιδιωτικά διατηρητέα σε πολλά και διαφορετικά αρ­χιτεκτονικά και γλυπτικά-διακοσμητικά στυλ.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
2
ΜΕΡΑ 2: ΚΙΤΟ (ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ)
Η μέρα ξεκινά με μια μοναδική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Κίτο και τα καλοδιατηρημένα μνημεία του. Κατά την ξενάγησή μας θα δούμε τα σημαντικότερα απ' αυτά, όπως την θνική Βασιλική Βότο, η Μεγάλη Πλατεία γνωστή και ως Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα α­νάκτορα της Προεδρίας και της Αρχιεπισκοπής, ο ναός της Κομπανίας του Ιησού (των 12 Αποστόλων, δηλαδή) με τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο, το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευ­τικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής κ.ά. Εν συνεχεία θα ανεβούμε στον λόφο Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, για να απολαύσουμε μία πανοραμική θέα της πρωτεύουσας.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το «Σημείο Μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερι­νός (γεωγραφικό πλάτος 00 0' 0"). Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (= το μέσον του κόσμου) και θα φωτο­γραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
3
ΜΕΡΑ 3: ΚΙΤΟ (ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΙΝΤΟ)
Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα κατευθυνθούμε περίπου 2.5 ώρες βορειοδυτικά της πρωτεύουσας προς την εξωπραγματική ζούγκλα Μίντο, έναν παράδεισο –κυριολεκτικά- για τους λάτρεις παρατήρησης πουλιών. Η ζούγκλα εκτείνεται σε μια βαθιά κοιλάδα ακριβώς πίσω από τα ηφαίστεια Pichincha στις δυτικές πλαγιές των Άνδεων και αποτελεί καταφύγιο μια τεράστιας ποικιλίας πουλιών (περίπου το 20% διαφορετικά είδη πουλιών παγκοσμίως βρίσκονται εδώ), εντόμων και φυτών. Καλύπτει έκταση 268 τετραγωνικών χιλιομέτρων και διατρέχεται από τρία ποτάμια (Mindo, Saloya και Cinto), ενώ εκατοντάδες ρυάκια προσφέρουν ζωή σε ολόκληρη την περιοχή. Η Μίντο σε μεγάλο μέρος της είναι ουσιαστικά ένα δάσος νεφών (cloud forest), ένα μοναδικό οικοσύστημα με πλούσια βιοποικιλότητα και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά της χώρας.

Εντός της ζούγκλας μπορεί κάποιος να απολαύσει διάφορες δραστηριότητες, όπως ζipline, ενώ τα πολλά ρυάκια δημιουργούν αρκετούς καταρράκτες. Εμείς θα πάρουμε τελεφερίκ που περνάει πάνω από τη ζούγκλα, οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα να την θαυμάσουμε από ψηλά και έπειτα από ολιγόωρη πεζοπορία σε τροπικά μονοπάτια θα επισκεφτούμε έναν από αυτούς, τον καταρράκτη Nambillo, που στην ουσία είναι επτά καταρράκτες μαζί. Πρόκειται για ένα μοναδικό σημείο στο κέντρο της ζούγκλας των νεφών, όπου τα δροσερά νερά των καταρρακτών στα οποία θα κάνουμε μπάνιο, συνοδεύονται από το κελάηδημα των αμέτρητων πουλιών στα γύρω δέντρα, σε ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι. Εκτός από τα πουλιά, μην παραλείψετε να αναζητήσετε και τις πολύχρωμες πεταλούδες που κυκλοφορούν αμέριμνες από λουλούδι σε λουλούδι. Άλλωστε υπάρχει και καταφύγιο πεταλούδων, το Mariposas de Mindo Butterfly Garden, όπου ζουν εκατοντάδες πεταλούδες.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κίτο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4
ΜΕΡΑ 4: ΚΙΤΟ (ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΚΟΤΟΠΑΞΙ)
Πρωινή αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό Κοτοπάξι, όπου δεσπόζει ο ομώνυμος ηφαιστειακός γίγαντας. Απολαμβάνοντας μια μοναδική διαδρομή -μέρος της ο­ποίας είναι και ο περίφημος Δρόμος των Ηφαιστείων- θα φτάσουμε στον κατάφυτο δρυμό.

Από τα ψηλό­τερα ηφαίστεια στον κόσμο, το Κοτοπάξι (υψόμετρο 5.897 μ.) καλύπτεται σχεδόν όλο τον χρόνο από αιώνια χιόνια και παγετώνες. Το Εθνικό Πάρκο αποτελεί ένα προστατευόμενο οικοσύστημα για τα καμηλοειδή των Άνδεων – βικούνια, λάμα και αλπακά.

Επιστροφή στο Κίτο και διανυκτέρευση.
5
ΜΕΡΑ 5: ΚΙΤΟ-ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ
Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση αεροπορικώς για τα Νησιά Γκαλάπαγκος και την Σάντα Κρουζ! Ουσιαστικά, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο από τα νησιά Γκαλάπαγκος και βρίσκεται στο κέντρο του αρχιπελάγους. Ένα άκρως εξωτικό, κομψό και μοντέρνο νησί που υπόσχεται να σας στείλει σε μια επική εξερεύνηση. Η ανάπτυξη ξεκίνησε τον 20ό αιώνα στη Σάντα Κρουζ, όταν έποικοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη μετακόμισαν στην περιοχή μεταξύ Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ποικιλία της γεωλογίας, της άγριας πανίδας και της βλάστησης προσέλκυσε πολλούς εποίκους. Οι μικρές πόλεις Μπελαβίστα και Σάντα Ρόσα χτίστηκαν στα υγρά υψίπεδα, όπου οι αγρότες καλλιεργούσαν αβοκάντο, καφέ, ζαχαροκάλαμο, μπανάνες, πορτοκάλια και λεμόνια.

Με ιδιωτικό θαλάσσιο ταξί φτάνουμε στο λιμάνι Πουέρτο Αγιόρτα. Αυτό το λιμάνι είναι η καρδιά των Νήσων Γκαλάπαγκος, αποτελώντας τον κύριο τουριστικό κόμβο. Θα κατευθυνθούμε στο Εθνικό Πάρκο και στο Καταφύγιο Χερσαίας Χελώνας, για να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση και να αναζητήσουμε το σήμα-κατατεθέν των νησιών, τις γιγάντιες χελώνες. Πόσο συχνά έχετε την ευκαιρία να διασχίσετε μία σήραγγα στερεοποιημένες λάβας; Οι υπόγειες σήραγγες της Σάντα Κρουζ, που δημιουργήθηκαν μέσα από τη διαδικασία ροής και ψύξης του υγρού μάγματος, είναι πραγματικά συναρπαστικές! Η πιο δημοφιλής είναι η Σήραγγα της Αγάπης, που ονομάστηκε έτσι λόγω μιας τρύπας στην οροφή της που έχει σχήμα καρδιάς.

Αφού απολαύσουμε τα εκπληκτικά τοπία των υψιπέδων της Σάντα Κρουζ με τους δίδυμους κρατήρες ηφαιστείων, θα μεταβούμε στην Πλάια Τορτούγκα, μια πανέμορφη παραλία με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, όπου θα μπορέσουμε να κάνουμε μπάνιο και ηλιοθεραπεία στον μικρό κόλπο που διαθέτει. Για τους λάτρεις της φύσης, το birdwatching, δηλαδή η παρατήρηση πουλιών, είναι αρκετά δημοφιλές «σπορ» σε αυτό το σημείο, καθώς μια τεράστια ποικιλία από πολλά ενδιαφέροντα είδη πουλιών ζουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Σάντα Κρουζ.
6
ΜΕΡΑ 6: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ)
Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση οδικώς για το Κανάλι Itabaca, από όπου με ferry θα φθάσουμε σε γειτονικό νησί, ακολουθώντας και εμείς τα βήματα πολλών ταξιδιωτών και ορνιθολόγων που επιθυμούν να παρατηρήσουν ορισμένα από τα πιο παράξενα, σπάνια πουλιά του κόσμου που βρίσκονται αποκλειστικά στα Γκαλάπαγκος.

Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά, να δούμε πολλά και να περιηγηθούμε. Φυσικά δεν χάνουμε ευκαιρία και είμαστε έτοιμοι να επιδοθούμε σε κολύμπι και snorkeling για να χαρούμε από κοντά τον πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο! Διανυκτέρευση.
7
ΜΕΡΑ 7: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ (ΚΟΡΥΑΖΙΕΡΑ)
Μεταβαίνουμε ακτοπλοϊκώς, από το Πουέρτο Αγιόρτα, σε γειτονικό νησί. Αφού δέσουμε θα ξεκινήσουμε για τη βόλτα μας στο νησί: αν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε ολόκληρη αποικία από θαλάσσιους ελέφαντες, ίσως ακόμα και το φημισμένο γεράκι των Γκαλάπαγκος!

Θα δούμε, ακόμη, ενδημικά ιγκουάνα, ενώ μετά την περιπατητική βόλτα μας θα κάνουμε snorkeling σε τρία διαφορετικά σημεία! Διανυκτέρευση.
8
ΜΕΡΑ 8: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ-ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ
Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση που θα μας φέρει πίσω στον «πολιτισμό». Άφιξη στο Γκουαγιακίλ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
9
ΜΕΡΑ 9: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Σήμερα θα πάμε να γνωρίσουμε το Γκουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοι­κημένη πόλη του Εκουαδόρ. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουά­γιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Θα περπατήσουμε στην περίφημη Μαλεκόν Σι­μόν Μπολίβαρ, όπου θα δούμε την πλατεία Ολμέντο, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Ροτόντα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου κ.ά. Στη συνέχεια θα μετα­βούμε στην πανέμορφη συνοικία Λας Πένιας και θα φτάσουμε στον λόφο Σάντα Άνα, απ’ όπου θα απο­λαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης.

Μετά το πέ­ρας της ξενάγησης θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
10
ΜΕΡΑ 10: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Γεμάτοι εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν μια ζωή, φτάνουμε στο σπίτι μας και κάνουμε ήδη σχέδια για τον προορισμό του επόμενου ταξιδιού μας!

Λεπτομέρειες Πτήσεων

Πτήσεις με KLMΑριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
KL 1952 27/11/2024 Αθήνα-Άμστερνταμ 06:00 08:35
KL 755 27/11/2024 Άμστερνταμ-Κίτο 10:15 16:15
KL 751 05/12/2024 Γκουαγιακίλ-Άμστερνταμ 20:05 13:20+1
KL 1957 06/12/2024 Άμστερνταμ-Αθήνα 20:55 01:05 (+1)


Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
KL 1952 18/02/2024 Αθήνα-Άμστερνταμ 06:00 08:35
KL 751 18/02/2024 Άμστερνταμ-Κίτο 10:15 16:15
KL 755 26/02/2024 Γκουαγιακίλ-Άμστερνταμ 20:05 13:20+1
KL 1957 27/02/2024 Άμστερνταμ-Αθήνα 20:55 01:05 (+1)


Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο
 • Ξενοδοχεία 4* στο Κίτο και το Γκουαγιακίλ. Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλάπαγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στο Εκουαδόρ.
 • Δύο μεσημεριανά στα Γκαλάπαγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (ένα από αυτά σε πακέτο).
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο.

  Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1090€.
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30€.
 • 27/11/2024

  Τύπος Δωματίου Τιμή Φόροι
  Δίκλινο 2,990€ 1,090€
  Twin Room 2,990€ 1,090€
  Τρίκλινο 2,990€ 1,090€
  Μονόκλινο 3,880€ 1,090€


  18/02/2024

  Τύπος Δωματίου Τιμή Φόροι
  Δίκλινο 2,990€ 1,090€
  Twin Room 2,990€ 1,090€
  Τρίκλινο 2,990€ 1,090€
  Μονόκλινο 3,880€ 1,090€


  Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.500€ κατ' άτομο.