11 ΜΕΡΕΣ ΑΡΜΕΝΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ

per person

Ένα ταξίδι στο Βερολίνο πρέπει να είναι στην λίστα κάθε ταξιδιώτη! Γνωρίστε την ιστορική Δρέσδη, την καλλιτεχνική Λειψία, αλλά και το παραδεισένιο Πότσδαμ και αφεθείτε σε ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι μέσα στην ιστορία και την κουλτούρα.


Αναχωρήσεις:

Ιούλιος:11, 25

Αύγουστος: 05, 14, 28

Σεπτέμβριος: 11, 26

Οκτώβριος: 16

1
ΜΕΡΑ 1: ΑΘΗΝΑ-ΑΡΜΕΝΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, που ονομάζεται και «ροζ πόλη». Ο χαρακτηρισμός οφείλεται στον χρωματισμό της πέτρας με την οποία είναι χτισμένη. Επιπλέον, Γερεβάν σημαίνει στα αρμενικά «ορατή», επειδή, σύμφωνα με τον μύθο, ήταν η πρώτη τοποθεσία που είδε ο Νώε μετά τον κατακλυσμό.

Σήμερα, το Γερεβάν είναι μια πόλη ζωντανή, με δεκάδες θέατρα, γκαλερί, αίθουσες συναυλιών και νυχτερινή ζωή.
2
ΜΕΡΑ 2: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΓΕΡΕΒΑΝ
Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο του Γερεβάν, μεταφορά & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση, πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση στην πόλη.

Πρώτα επίσκεψη στο κρατικό ινστιτούτο χειρογράφων Ματενανταράν, που περιέχει 12.000 αρμενικά και 3.000 ξενόγλωσσα χειρόγραφα ανεκτίμητης αξίας. Άλλα αξιοθέατα του Γερεβάν είναι η θαυμάσια Πλατεία της Δημοκρατίας με τη μεγάλη δεξαμενή και τα μουσικά σιντριβάνια, η Λυρική Σκηνή που είναι αφιερωμένη στον διάσημο ρωσο-αρμένιο συνθέτη Αράμ Καχατριάν, το πάρκο Κασκαντέ με τα έργα σύγχρονης τέχνης και τις τεράστιες σκάλες που ανεβαίνουν στον λόφο.

Έπειτα, θα επισκεφθούμε την Αρμενική Ποτοποιία Ararat, όπου θα δοκιμάσουμε κονιάκ εξαιρετικής ποιότητας. Το συγκεκριμένο μάλιστα ήταν και το αγαπημένο του Τσόρτσιλ.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το Μουσείο Γενοκτονίας των Αρμενίων που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1995, την 80ή επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Είναι ένα από τα πρώτα κτίρια που ανεγέρθηκαν μετά την ανεξαρτησία της χώρας και περιλαμβάνει περισσότερα από 75.000 αντικείμενα που αφορούν στη Γενοκτονία.

Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε παραδοσιακό εστιατόριο στο Γερεβάν. Διανυκτέρευση.
3
ΜΕΡΑ 3: ΓΕΡΕΒΑΝ-ΓΚΑΡΝΙ-ΓΚΕΧΑΡΝΤ-ΓΕΡΕΒΑΝ
Πρωινό κι αναχώρηση για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδρομή έξω απ' το Γερεβάν. Πρώτος σταθμός, ο μοναδικός ειδωλολατρικός ναός της χώρας, ο Γκαρνί, 30χλμ. απ' το Γερεβάν, χτισμένος τον 1ο αι. μ.Χ. και ήταν αφιερωμένος στον θεό της καθαρότητας, Μιχρ. Το κτίσμα αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως εξοχική κατοικία της αδερφής του βασιλιά Τιριδάτη κι ύστερα λέγεται πως μετατράπηκε σε ταφικό μνημείο. Ως τέτοιο διασώθηκε όταν η Αρμενία έγινε χριστιανικό έθνος. Τελικά καταστράφηκε το 1679 από σεισμό και αναστηλώθηκε πλήρως το 1975.

Κατόπιν, αναχώρηση με προορισμό ένα ακόμη μοναστήρι, το Γκέχαρντ, το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο φιλοξένησε για αιώνες τη λόγχη του Ρωμαίου στρατιώτη που τρύπησε το πλευρό του Ιησού πάνω στον σταυρό. Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς θεμελιώθηκε το μοναστήρι, ωστόσο το σύμπλεγμα που βλέπουμε σήμερα χρονολογείται στα μισά του 13ου αιώνα.

Μετά τις επισκέψεις μας στους ναούς, ώρα να γνωρίσουμε την τοπική κουζίνα της Αρμενίας. Έτσι, θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό σπίτι, όπου θα δούμε πώς παρασκευάζεται το αρμενικό ψωμί (ένα είδος λεπτής πίτας), που ονομάζεται λαβάς. Το ψωμί αυτό ψήνεται σε υπόσκαφο φούρνο που μοιάζει με ρηχό πηγάδι, ονομάζεται τονίρ, και αποτελεί μνημείο τοπικής παράδοσης της UNESCO. Εννοείται πως θα δοκιμάσουμε και το περίφημο αρμενικό fast food που ουσιαστικά είναι λαβάς με τυρί. Διανυκτέρευση στο Γερεβάν.
4
ΜΕΡΑ 4: ΓΕΡΕΒΑΝ-ΧΟΡ ΒΙΡΑΠ-ΑΡΕΝΙ (ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ)-ΝΟΡΑΒΑΝΚ-ΚΑΡΑΧΟΥΝΤΖ (ΣΤΟΟΥΝΧΕΖΝΤΖ)-ΓΚΟΡΙΣ
Σήμερα η διαδρομή μας θα μας μεταφέρει στο νότο της Αρμενίας, με πρώτο σταθμό το μοναστήρι Χορ Βιράπ, δηλαδή, βαθύ πηγάδι. Εδώ φυλακίστηκε για 13 χρόνια ο Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής, από τον βασιλιά Τιριδάτη τον 3ο της Αρμενίας. Όμως ο φυλακισμένος έγινε τελικά θρησκευτικός μέντορας του βασιλιά και καθοδήγησε τη δραστηριότητα για τον εκχριστιανισμό της χώρας. Αποτέλεσμα; Το έτος 301, η Αρμενία ήταν το πρώτο κράτος στον κόσμο που ανακηρύχθηκε επισήμως χριστιανικό έθνος.

Το μοναστήρι θα μας χαρίσει επίσης μια καταπληκτική θέα στο όρος Αραράτ-σύμβολο της χώρας. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το μοναστήρι αυτό, λόγω της ιστορικής σημασίας του, το είχε επισκεφτεί και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’.

Έπειτα, ακολουθεί το οινοπαραγωγό χωριό Αρενί. Το 2007 στο σημείο ανακαλύφθηκε αρχαίο οινοποιείο ηλικίας 6.100 ετών! Στάση για να δοκιμάσουμε το περίφημο κρασί κι ύστερα, θα αναχωρήσουμε για το Νοραβάνκ.

Το Νοραβάνκ είναι ένα εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής μοναστήρι του 12ου αιώνα, χτισμένο μέσα σε φαράγγι και περιβαλλόμενο από κόκκινους βράχους. Πέρα από το μοναδικό τοπίο, το μοναστήρι αυτό έχει δύο σημαντικά στοιχεία: το ένα είναι οι παράδοξες εξωτερικές και απόκρημνες… σκάλες που οδηγούν στον δεύτερο όροφο του ναού. Το άλλο είναι ότι εδώ βρίσκεται λαξευμένη μια πολύ σπάνια (ίσως και η μοναδική) εικόνα του… Θεού. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον ιερέα και να μάθουμε τα πάντα σχετικά με τη θρησκευτική ζωή και τις παραδόσεις της Αρμενίας.

Επόμενος σταθμός, το εντυπωσιακό μεγαλιθικό μνημείο Καραχούντζ ή Ζορακαρέρ. Το μνημείο αυτό είναι ηλικίας 7.500 ετών, δηλαδή 4.500 χρόνια παλαιότερο του Στόουνχεντζ στη Βρετανία και 3.000 χρόνια παλαιότερο από τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Καραχούντζ σημαίνει «ομιλούντες βράχοι» και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους πρόκειται για το αρχαιότερο αστρονομικό παρατηρητήριο του κόσμου. Η εγκατάσταση αποτελείται από 200 βράχους ύψους έως 3 μέτρα, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι κυκλικά.

Άφιξη στον τελευταίο μας προορισμό για σήμερα, το Γκορίς, μια πόλη η οποία σύμφωνα με αρχαιολογικά ευρήματα πρωτοκατοικήθηκε στη λίθινη εποχή και σήμερα αποτελεί έδρα της Αρμενικής Εκκλησίας.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Γκορίς.
5
ΜΕΡΑ 5: ΓΚΟΡΙΣ-ΧΝΤΖΟΡΕΣΚ-ΤΑΤΕΒ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ-ΚΑΡΑΒΑΝ ΣΕΡΑΪ ΣΕΛΙΜ-ΣΤΑΥΡΟΠΕΤΡΕΣ ΝΟΡΑΤΟΥΣ-ΛΙΜΝΗ ΣΕΒΑΝ-ΝΤΙΛΙΤΖΑΝ
Αναχώρηση για τον πρώτο μας σταθμό για σήμερα, το υπόσκαφο ακατοίκητο ορεινό χωριό Χντζορέσκ, το οποίο στέκεται εγκαταλελειμμένο απ' τα τέλη της δεκαετίας του '80.

Έπειτα, επίσκεψη στο μοναστήρι του Τατέβ, το οποίο βρίσκεται στον γκρεμό ενός βαθιού φαραγγιού. Κατά τον 14ο και 15ο αι., το μοναστήρι φιλοξένησε το ομώνυμο πανεπιστήμιο και συνέβαλε σημαντικά στην εξέλιξη της επιστήμης, της θρησκείας και της φιλοσοφίας, στην αναπαραγωγή βιβλίων και στην ανάπτυξη της ζωγραφικής μικρογραφιών. Εδώ βρίσκονται και τα Φτερά του Τατέβ, ένα τελεφερίκ που καταγράφηκε στο Βιβλίο Γκίνες ως η «μακρύτερη συνεχόμενη διπλή διαδρομή τελεφερίκ» στον κόσμο! Ενώνει το Τατέβ με το χωριό Χαλιντζόρ.

Αφού απολαύσουμε τη διαδρομή μας με το τελεφερίκ, θα συνεχίσουμε ακόμη βορειότερα, με προορισμό το μεσαιωνικό καραβανσεράι Σελίμ, που χρησίμευε ως ξενώνας για τους εμπόρους που διένυαν τον Δρόμο του Μεταξιού μαζί με τα ζώα τους.

Έπειτα, ακολουθεί το μεγαλύτερο μεσαιωνικό νεκροταφείο της Αρμενίας, το Νοράτους που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό. Αργότερα μας περιμένει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο: η πανέμορφη λίμνη Σεβάν, μια απ' τις μεγαλύτερες του κόσμου.

Άφιξη στον τελικό μας σταθμό για σήμερα, την πόλη-σπα Ντιλιτζάν, ένα απ' τα ομορφότερα θέρετρα της Αρμενίας. Η δασώδης αυτή πόλη αποκαλείται και Μικρή Ελβετία, ενώ εδώ ζουν πολλοί Αρμένιοι εικαστικοί, συνθέτες και κινηματογραφιστές. Επίσης, εδώ θα πάρετε μια πολύ καλή γεύση της παραδοσιακής αρμενικής αρχιτεκτονικής.

Άφιξη στο Ντιλιτζάν, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας & διανυκτέρευση.
6
ΜΕΡΑ 6: ΝΤΙΛΙΤΖΑΝ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΓΚΑΡΤΣΙΝ & ΓΚΟΣΑΒΑΝΚ-ΤΙΦΛΙΔΑ
Πρωινή αναχώρηση απ' το Ντιλιτζάν κι επίσκεψη σε δυο μοναδικά αριστουργήματα της αρμενικής αρχιτεκτονικής: τα μοναστήρια Χαγκαρτσίν και Γκοσαβάνκ.

Το μοναστήρι Χαγκαρτσίν χτίστηκε μεταξύ του 10ου και του 14ου αιώνα, και δεσπόζει σε ένα εντυπωσιακό πυκνό δάσος από βελανιδιές, στο φαράγγι που σχηματίζει ένα μικρό ορεινό ποτάμι. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή μοναστήρια της Αρμενίας. Η εκκλησία της Θεομήτορος (1281) είναι το μεγαλύτερο κτίριο και το κυρίαρχο στοιχείο της αρχιτεκτονικής του μοναστηριακού συγκροτήματος. Ο τρούλος με τις δεκαέξι πλευρές είναι διακοσμημένος περίτεχνα με καμάρες, οι οποίες προσθέτουν περισσότερο ύψος στο οπτικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο θόλος… αιωρείται.

Το μοναστηριακό συγκρότημα Νορ Κεντίκ (Γκοσαβάνκ) ιδρύθηκε τον 12ο-13ο αιώνα από τον Μεχιτάρ Γκος, έναν αρχιτέκτονα της Αρμενίας του Μεσαίωνα, ο οποίος ήταν ταυτόχρονα συγγραφέας, μελετητής και πολιτικός. Βρίσκεται στον άνω ρου του ποταμού Κεντίκ, κοντά στο χωριό Γκος, και χτίστηκε στη θέση ενός παλαιότερου μοναστηριού, του Γκετίκ, το οποίο καταστράφηκε από σεισμό το 1188. Το μοναστηριακό συγκρότημα αποτελείται από μια σειρά από εκκλησίες, παρεκκλήσια, καμπαναριό και khachkars (πέτρινοι σταυροί). Οι εκκλησίες είναι διακοσμημένες σύμφωνα με τις παραδόσεις της εποχής, με τις πόρτες και τα παράθυρα να φέρουν ορθογώνιο ή τοξωτό πλαίσιο. Σήμερα το μοναστήρι – παρόλο που δεν λειτουργεί - αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών που προσέρχονται για να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική του.

Περνώντας τα σύνορα με τη Γεωργία φτάνουμε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας (Σακαρτβέλο, όπως ονομάζουν τη χώρα τους οι κάτοικοί της), την Τιφλίδα, που στα Γεωργιανά ονομάζεται Τμπιλίσι και σημαίνει «ζεστή πηγή». Η Τιφλίδα είναι απλωμένη ανάμεσα σε λοφώδεις πλαγιές που κατεβαίνουν στον ποταμό Μκτβάρι (Κούρα), κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει το Μπακού στην Κασπία με τον Εύξεινο Πόντο και στη συμβολή διαφόρων σημαντικών αρτηριών. Η πόλη παρουσιάζει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, αφού έχει επηρεαστεί από Βυζαντινούς, Πέρσες, Οθωμανούς και Ρώσους.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
7
ΜΕΡΑ 7: ΤΙΦΛΙΔΑ
Πρωινό και ξεκινάμε για ξενάγηση στην παλιά και σύγχρονη πόλη. Κατά τη διάρκεια αυτής θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον Καθεδρικό Ναό Σαμέμπα (Αγίας Τριάδας), τη μεγαλύτερη εκκλησία όχι μόνο της χώρας, αλλά και ολόκληρης της περιοχής του Καυκάσου, που ολοκληρώθηκε το 2004 και κτίστηκε προς τιμήν του εορτασμού των 1.500 χρόνων της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας. Θα δούμε επίσης τον Ναό Metekhi, την περιοχή Αμπανοτουμπάνι με τα αρχαία λουτρά, το κάστρο Ναρικάλα που δεσπόζει στην πόλη (ανεβαίνουμε με το τελεφερίκ, το κόστος του οποίου περιλαμβάνεται στην τιμή), αλλά και το άγαλμα της «Μητέρας της Γεωργίας» που «υποδέχεται» τους φίλους της χώρας με ένα ποτήρι κρασί και τους εχθρούς με ένα ξίφος. Θα θαυμάσουμε την κεντρική λεωφόρο Ρουσταβέλι με τα πολυτελή καταστήματα και τα επιβλητικά κτίρια, την Όπερα, το Κοινοβούλιο κ.ά., καθώς και την περίφημη Πλατεία Ελευθερίας (Liberty Square).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
8
ΜΕΡΑ 8: ΤΙΦΛΙΔΑ-ΑΝΑΝΟΥΡΙ-ΓΚΟΥΝΤΑΟΥΡΙ-ΚΑΖΜΠΕΓΚΙ-ΤΙΦΛΙΔΑ
Πρωινή αναχώρηση για να απολαύσουμε τα εκπληκτικά τοπία του Καυκάσου. Σήμερα θα κινηθούμε πάνω στον ιστορικό Στρατιωτικό Δρόμο, μέσω του οποίου οι Ρώσοι προσέγγισαν την Υπερκαυκασία στις αρχές του 19ου αι. Πρώτη μας στάση το φρούριο και μοναστήρι Ανανούρι (16ου-17ου αι.) με χαρακτηριστικά στοιχεία του τέλους του Μεσαίωνα.

Επόμενος σταθμός μας το θέρετρο Γκουντάουρι, στον ιστορικό Στρατιωτικό Δρόμο της Γεωργίας. Φθάνοντας στην κωμόπολη Καζμπέγκι θα επιβιβαστούμε σε αυτοκίνητα 4X4 για να επισκεφθούμε το Γκεργκέτι, ναό της Αγίας Τριάδας (14ου αι., υψόμετρο: 2.170 μ). Καιρού επιτρέποντος, θα καταφέρουμε να θαυμάσουμε από εκεί έναν από τους ομορφότερους παγετώνες του Καυκάσου, του όρους Καζμπέγκι. Η θέα πραγματικά «κόβει την ανάσα»!

Επιστροφή στην Τιφλίδα. Διανυκτέρευση.
9
ΜΕΡΑ 9: ΤΙΦΛΙΔΑ-ΜΤΣΧΕΤΑ-ΟΥΠΛΙΣΤΙΚΕ-ΓΚΟΡΙ-ΜΠΟΡΤΖΟΜΙ-ΑΧΑΛΤΣΙΧΕ
Πρωινό στο ξενοδοχείο κι αναχώρηση για τον πρώτο προορισμό μας για σήμερα, την πόλη-μουσείο Μτσχέτα, πρωτεύουσα της Ιβηρίας (δηλ. της αρχαίας και μεσαιωνικής κεντρικής Γεωργίας). Εδώ θα επισκεφτούμε τις παλιές εκκλησίες Σβετστικοβέλι («παλιά ρίζα») και Τζβάρι («Τίμιος Σταυρός»), οι οποίες είναι ενταγμένες στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελούν τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της πόλης.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την περίφημη «λαξεμένη πόλη» Ουπλίστικε, που είναι χτισμένη στην αριστερή όχθη του ποταμού Μκτβάρι.

Επόμενη στάση μας το Γκόρι, η γενέτειρα του Σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουκασβίλι, γνωστότερου με το όνομα Στάλιν. Θα επισκεφθούμε το μουσείο του Στάλιν, όπου θα δούμε προσωπικά του αντικείμενα και θα γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Για να συμπληρώσουμε τη μεγάλη εναλλαγή εικόνων της σημερινής ημέρας, έχουμε αφήσει για το τέλος το πανέμορφο ορεινό Μπορτζόμι, μια πόλη-θέρετρο που βρίσκεται στο γραφικό ομώνυμο φαράγγι, διάσημη για τη βιομηχανία μεταλλικού νερού. Αφού επισκεφθούμε το πάρκο Μπορτζόμι και γευθούμε το εξαιρετικό μεταλλικό νερό της περιοχής, θα συνεχίσουμε προς το Αχαλτσίχε («νέο κάστρο»), μια μικρή πόλη στις όχθες του ποταμού Ποτσχόβι. Διανυκτέρευση στο Αχαλτσίχε.
10
ΜΕΡΑ 10: ΑΧΑΛΤΣΙΧΕ-ΒΑΡΤΖΙΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΡΑΜΠΑΤΙ-ΤΙΦΛΙΔΑ
Πρωινό κι αναχώρηση για το περίφημο συγκρότημα τρωγλοδυτικών εκκλησιών της Βάρτζια (12ος-13ος αι.), ένα απ' τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας. Εδώ θα αντικρίσουμε ένα αυστηρό και απειλητικό τοπίο, παρά το πράσινο της περιοχής. Μια ολόκληρη πολιτεία με 6.000 διαμερίσματα, διαμορφωμένα σε 13 επίπεδα, όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους με στοές και στενά τούνελ. Όταν η πόλη ολοκληρώθηκε, είχε τη δυνατότητα, εκτός από τους μοναχούς, να φιλοξενήσει 50.000 κατοίκους!

Αναχωρώντας από τη Βάρτζια θα κάνουμε μια σύντομη στάση για φωτογραφίες στο Φρούριο Χερτβίσι, ένα από τα παλαιότερα φρούρια στη Γεωργία. Σύμφωνα με τον θρύλο, ένα οχυρό που είχε κτιστεί στην τοποθεσία αυτή τον 2ο αιώνα π.Χ. καταστράφηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο. Η εκκλησία χρονολογείται από το 985 και τα σημερινά τείχη από το 1354.

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις μας, φτάνουμε στο κάστρο Ραμπάτι, ένα φρούριο που κτίστηκε τον 9ο αιώνα. Τα περισσότερα από τα διατηρητέα κτίρια χρονολογούνται από τον 17ο και 18ο αιώνα.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
11
ΜΕΡΑ 11: ΑΘΗΝΑ
Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής.

Λεπτομέρειες Πτήσεων

Πτήσεις με AEGEANΑριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
A3 898 25/07/2024 Αθήνα-Γερεβάν 23:50 03:20+1
Α3 897 04/08/2024 Τιφλίδα-Αθήνα 04:40 06:40


Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
A3 896 05/08/2024 Αθήνα-Γερεβάν 00:10 03:50
Α3 899 25/08/2024 Γερεβάν-Αθήνα 04:20 06:15
 

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται αντίστροφα.

Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
A3 898 14/08/2024 Αθήνα-Γερεβάν 23:50 03:20+1
Α3 897 24/08/2024 Τιφλίδα-Αθήνα 04:40 06:40
 

Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
A3 898 28/08/2024 Αθήνα-Γερεβάν 23:50 03:20+1
Α3 897 07/09/2024 Τιφλίδα-Αθήνα 04:40 06:40


Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
A3 898 26/09/2024 Αθήνα-Γερεβάν 23:50 03:20+1
Α3 897 06/10/2024 Τιφλίδα-Αθήνα 04:40 06:40


Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4* και 4* sup.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Οινογνωσία στο Αρενί.
 • Επίσκεψη στην αρμενική ποτοποιία Ararat στο Γερεβάν και δοκιμή του περίφημου αρμενικού κονιάκ.
 • Masterclass παρασκευής του αρμενικού παραδοσιακού ψωμιού «λαβάς».
 • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, βίζες, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 395€
 • 22/03/2024

  Τύπος Δωματίου Τιμή Φόροι
  Δίκλινο 1,199€ 695€
  Twin Room 1,199€ 695€
  Τρίκλινο 1,199€ 695€
  Μονόκλινο 1,859€ 695€


  Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.