8 ΜΕΡΕΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Στο μεγαλυτερο νησι της Ελλαδας

8 ΜΕΡΕΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

per person

«Όποιος πατήσει στο νησί τούτο νιώθει μυστηριώδη δύναμη, ζεστή, αγαθή να διακλαδίζεται στις φλέβες του, και τη ψυχή του να μεγαλώνει», γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης, ο σπουδαίος Κρητικός συγγραφέας, στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο». Από το Ηράκλειο, τα Μάταλα και τα Χανιά ως το Ρέθυμνο, την Ελούντα και τη Σητεία, αυτός ο γύρος της Κρήτης φτιάχτηκε για να σας συστήσει ό,τι καλύτερο έχει να δώσει αυτός ο ευλογημένος τόπος.

1
ΜΕΡΑ 1
γυρος της κρητης με γκρουπ Συνάντηση κι αναχώρηση για την πόλη του Ηρακλείου αεροπορικώς. Άφιξη και πρωινή βόλτα για μία αρχική γνωριμία με την πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
2
ΜΕΡΑ 2
Πρωινό στο ξενοδοχείο κι ετοιμαζόμαστε για μία πλήρη εξόρμηση στην πόλη. Θα ξεκινήσουμε κάνοντας μία πρώτη στάση στην αρχαία Γόρτυνα. Θα περάσουμε από το χωριό Άγιοι Δέκα για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο μίας από τις ισχυρότερες πόλεις της δωρικής Κρήτης. Επόμενη στάση η Φαιστός, το δεύτερο σε σπουδαιότητα και έκταση μινωικό ανάκτορο και θα καταλήξουμε στα φημισμένα Μάταλα, το άλλοτε μεγάλο κέντρο χιπισμού και προορισμός διεθνούς φήμης.   Άφιξη στα Χανιά και διανυκτέρευση.
3
ΜΕΡΑ 3
χανια διακοπες Μετά το πρωινό μας, ετοιμαζόμαστε να ανακαλύψουμε τα σαγηνευτικά Χανιά. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, στην αγορά και το ενετικό λιμάνι και θα κατευθυνθούμε προς το Ακρωτήρι, όπου θα δούμε τους τάφους των Βενιζέλων. Επιστροφή στην πόλη, όπου θα έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε την Παλαιά Αγορά των Χανίων, να εξερευνήσουμε κρυφές γωνιές κι αξιοθέατα, να κάνουμε τα ψώνια μας και να γευματίσουμε.   Διανυκτέρευση.
4
ΜΕΡΑ 4
Πρωινό στο ξενοδοχείο κι αναχώρηση. Πρώτη μας στάση η Λίμνη Κουρνά, η μοναδική φυσική λίμνη με γλυκό νερό στην Κρήτη. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο Ρέθυμνο με τον Ψηλορείτη. Θα περπατήσουμε στο βενετσιάνικο λιμάνι και στην παλιά πόλη και θα μαγευτούμε από τη γοητεία της πόλης. Επόμενος σταθμός η Ιερά Μονή Αρκαδίου, μία από τις σημαντικότερες στην Κρήτη. Συνεχίζουμε για το Ηράκλειο, περνώντας από το χωριό Φόδελε, το οποίο συνδέθηκε με τον μεγάλο ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο. Προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο αφιερωμένο σε αυτόν (έξοδα ατομικά). Άφιξη στο Ηράκλειο και διανυκτέρευση.
5
ΜΕΡΑ 5
Πρωινό κι αναχώρηση για την Κνωσό, το κέντρο του μινωικού πολιτισμού. Θα ξεναγηθούμε στην περίφημη αρχαία πόλη και θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου. Κατόπιν, επίσκεψη στο ενυδρείο του Ηρακλείου, ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Μεσογείου, όπου θα θαυμάσουμε περισσότερα από 200 είδη ψαριών. Διανυκτέρευση στο Ηράκλειο.
6
ΜΕΡΑ 6
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε από το ξενοδοχείο με κατεύθυνση προς το μαγικό Λασίθι. Θα επισκεφθούμε το Δίκταιο Άντρο, όπου, σύμφωνα με τον μύθο, γεννήθηκε ο Δίας και θα συνεχίσουμε για τον Άγιο Νικόλαο, το αγαπημένο θέρετρο των διάσημων και των πλουσίων.   Άφιξη στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.
7
ΜΕΡΑ 7
γυρος της κρητης με γκρουπ Πρωινό και βόλτα στην κοσμοπολίτικη Ελούντα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε στη Σπιναλόγκα, το νησί των λεπρών και στην επιστροφή, θα επισκεφθούμε την πανέμορφη Σητεία. Κατά την άφιξή μας, θα οδηγηθούμε στη Μονή Τοπλού και θα επισκεφθούμε το παραδεισένιο Φοινικόδασος, το οποίο, σύμφωνα με την παράδοση δημιουργήθηκε από τους πυρήνες των χουρμάδων που πετούσαν φοίνικες έμποροι που είχαν αγκυροβολήσει κάποτε εδώ.
8
ΜΕΡΑ 8
Πρωινό κι αναχώρηση για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.
γυρος της κρητης με γκρουπ
 • Επισκεφθείτε την Κνωσό, το κέντρο του μινωικού πολιτισμού
 • Ανακαλύψτε περισσότερα από 200 είδη ψαριών στο ενυδρείο του Ηρακλείου
 • Επισκεφθείτε το Σπήλαιο Ψυχρού, τόπος γεννήσεως του Δία
 • Κάντε ένα ταξίδι στον χρόνο στη Σπιναλόγκα, το νησί των λεπρών
 • Θαυμάστε από κοντά το παραδεισένιο Φοινικόδασος του Βάι
 • Περιηγηθείτε στη Σητεία, τη μούσα της Κρήτης
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορές-εκδρομές του προγράμματος
 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Ηράκλειο, δύο στα Χανιά & δύο στον Άγιο Νικόλαο
 • Πρωινό καθημερινά
 • Ξενάγηση στην Κνωσό & στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου
 • Εκδρομή στη Σπιναλόγκα
 • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φ.Π.Α.