9 ΜΕΡΕΣ ΚΟΥΒΑ

Μια ονειρικη αποδραση στην Καραϊβικη

9 ΜΕΡΕΣ ΚΟΥΒΑ

per person

Η Κούβα της επανάστασης, του Κάστρο και του Τσε Γκεβάρα, μας καλεί για ένα μοναδικό ταξίδι στην καρδιά της Καραϊβικής. Ελάτε να ταξιδέψουμε εκεί που χτυπάει η καρδιά ενός λαού που ξεπερνάει το αμερικανικό εμπάργκο χορεύοντας, παίζοντας μουσική και καπνίζοντας πούρα. Το μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής μας περιμένει!

1
ΜΕΡΑ 1
ταξίδι Κούβα Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο κι αναχώρηση για την Αβάνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε μια πρώτη βόλτα στην παλιά Αβάνα, ακριβώς δίπλα από το ξενοδοχείο.
2
ΜΕΡΑ 2
Πρωινό κι αναχώρηση για την κουκλίστικη πόλη της Καραϊβικής. Θα ξεκινήσουμε από την Πλατεία της Επανάστασης με τις χαρακτηριστικές και τεράστιες προσωπογραφίες του Τσε Γκεβάρα και του Σιενφουέγκος. Έπειτα, θα περάσουμε από το Πανεπιστήμιο της Αβάνας και την περίφημη παραλιακή λεωφόρο Malecón και θα καταλήξουμε στο Καπιτώλιο, πιστό αντίγραφο αυτού στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.   Ύστερα, θα εισέλθουμε στην Παλιά Αβάνα, η οποία φιλοξενεί μερικά από τα ωραιότερα αποικιακά κτίρια στην Καραϊβική και θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο του Ρουμιού, όπου θα απολαύσουμε ένα ποτό και θα επισκεφθούμε τη μοναδική ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Κραϊβικής, τον Άγιο Νικόλαο.   Στη συνέχεια, θα δούμε την Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης, την Παλιά Πλατεία και την Πλατεία των Όπλων. Είσοδος στην εντυπωσιακή μικρογραφία της Παλιάς Αβάνας και κατεύθυνση προς την Καθεδρική Πλατεία,  τον «ναΐσκο» Templete και το Castillo de La Fuerza Real. Η βόλτα μας θα τελειώσει με μια επίσκεψη στο πειρατικό φρούριο Ελ Μόρο, ενώ θα κάνουμε και μια βόλτα με αυτοκίνητα-αντίκες στο καταπράσινο κι εξωτικό δάσος της Αβάνας.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο κι ελεύθερο υπόλοιπο ημέρας.
3
ΜΕΡΑ 3
Πρωινό κι αναχώρηση για τη μαγευτική κοιλάδα Βινιάλες και το Πινάρ δελ Ρίο, όπου καλλιεργούνται τα καπνά για τα καλύτερα πούρα στον κόσμο. Επίσκεψη σε παρασκευαστήριο πούρων για να δούμε την επεξεργασία από κοντά. Η βόλτα μας εδώ θα σας εντυπωσιάσει αφού θα μαγευτείτε από τους πράσινους βελούδινους λοφίσκους, τα φοινικόδεντρα, τους καταρράκτες και τις υπόγειες σπηλιές με τα ποτάμια. Επίσκεψη στην τεράστια Τοιχογραφία της Προϊστορίας και στη Σπηλιά του Ινδιάνου, για να διασχίσουμε με μικρή βάρκα το υπόγειο ποτάμι της. Γεύμα το μεσημέρι κι επιστροφή στην Αβάνα, κάνοντας μια στάση στο παρατηρητήριο Λος Χασμίνες.
4
ΜΕΡΑ 4
Πρόγευμα κι αναχώρηση για την Χερσόνησο Ζαπάτα στο Γκουαμά, την μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Κούβας. Εδώ θα κάνουμε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στο δάσος και θα κάνουμε μια στάση για μπάνιο, ποτά και μεζέδες. Συνεχίζουμε για το Σιενφούεγκος, μια πόλη που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Πανοραμική ξενάγηση και κατεύθυνση προς την ταράτσα του Παλατιού ‘’Palacio del Valle’’, όπου θα θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα.   Άφιξη στο ξενοδοχείο κι ελεύθερο υπόλοιπο ημέρας. Το βράδυ δείπνο.
5
ΜΕΡΑ 5
Η μέρα μας ξεκινά με μια επίσκεψη στο Δελφινάριο, όπου θα παρακολουθήσουμε ένα μοναδικό σόου με δελφίνια. Όσοι θέλετε, μπορείτε, μάλιστα, να κολυμπήσετε με αυτά. Συνεχίζουμε για το Τρίνινταντ, την πόλη που ίδρυσαν οι Ισπανοί στις αρχές του 16ου αιώνα και αποτελεί Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επίσκεψη στην κεντρική πλατεία, όπου θα απολαύσουμε τοπικό ρούμι στο παραδοσιακό καφενείο La Canchánchara.   Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια & επιστροφή στο ξενοδοχείο.
6
ΜΕΡΑ 6
Αναχωρούμε για τον πιο εντυπωσιακό καταρράκτη του νησιού στην καρδιά της καταπράσινης οροσειράς Escambray. Εδώ θα κάνουμε μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά και θα απολαύσουμε την φύση. Ύστερα, θα επιβιβαστούμε σε σκάφος για μια βαρκάδα στη μαγευτική λίμνη Hanabanilla, όπου θα απολαύσουμε και το μεσημεριανό μας γεύμα. Συνεχίζουμε για την πόλη του Τσε Γκεβάρα, τη Σάντα Κλάρα. Επίσκεψη στο Μαυσωλείο και το Μουσείο του Τσε, στο Πάρκο Λεόνσιο Βιντάλ. Τέλος, επίσκεψη στην πανέμορφη παραλία του Βαραδέρο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
7
ΜΕΡΑ 7
Αναχώρηση με καταμαράν για το ερημονήσι του Κάγιο Μπλάνκο. Στάση σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, όπου, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, θα μπορέσετε να εξερευνήσετε τον ύφαλο. Στάση, επίσης, και για κολύμπι με τα δελφίνια. Στο Κάγιο θα έχετε χρόνο για μπάνιο, ξεκούραση και γεύμα.
8
ΜΕΡΑ 8
Πρωινό στο ξενοδοχείο κι ελεύθερο πρωινό. Κατόπιν, αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Αβάνας για την πτήση της επιστροφής μας.
9
ΜΕΡΑ 9
Άφιξη με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα.
Κούβα ταξίδι
 • Θαυμάστε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες El Nicho
 • Ξεναγηθείτε στην πανέμορφη Αβάνα και ανακαλύψτε το φλογερό ταμπεραμέντο της
 • Κάντε μια πανοραμική ξενάγηση στην πόλη του Σιενφούεγκος
 • Επισκεφθείτε το μαγευτικό Τρίνινταντ
 • Απολαύστε μια βαρκάδα στην λίμνη Hanabanilla
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορές-εκδρομές του προγράμματος
 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά & 3 δείπνα στο ξενοδοχείο
 • Τέλη εισόδων
 • Διπλωματούχος ξεναγός
 • Αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης