5 ΜΕΡΕΣ ΜΑΛΤΑ

5 ΜΕΡΕΣ ΜΑΛΤΑ

per person

Πώς θα ήταν άραγε να ζούσαμε στην εποχή των Ιπποτών; Μπορείτε να το ανακαλύψετε κάνοντας ένα μοναδικό ταξίδι στη Μάλτα με τα πολλά «πρόσωπα» και την τεράστια ιστορία. Ανακαλύψτε μεσαιωνικές πόλεις, παραδοσιακά χωριά και μεγαλιθικά μνημεία. Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στον χρόνο;


Αναχωρήσεις:

Φεβρουάριος: 29

Μάρτιος: 07

1
ΜΕΡΑ 1: ΑΘΗΝΑ-ΒΑΛΕΤΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μάλτα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Πρώτη γνωριμία με την πόλη και μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
2
ΜΕΡΑ 2: ΒΑΛΕΤΑ
Πρωινό και ετοιμαζόμαστε να γνωρίσουμε την όμορφη Βαλέτα. Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας και βόλτα στην κεντρική οδό, γεμάτη με πολύ όμορφα καφέ, εστιατόρια και μπουτίκ.

Ανάμεσα στα βασικά αξιοθέατα που θα δούμε είναι ο Καθεδρικός του Αγ. Ιωάννη και το ανάκτορο του Μεγάλου Μαγίστρου, χτισμένο από τον Μεγάλο Μάγιστρο Ιωάννη Παριζό ντε λα Βαλέτ, ιδρυτή της Βαλέτας και ήταν πάντοτε η κατοικία του εκάστοτε κυβερνήτη. Το παλάτι μπορούμε να το δούμε μόνο εξωτερικά καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Άλλο χαρακτηριστικό αριστοκρατικό οίκημα της εποχής, θεωρείτο και το ανάκτορο-μουσείο Ρόκα Πίκολα. Το ανάκτορο χτίστηκε από τον μαρκήσιο ντε Πίρο, εκδιωγμένο ιππότη από τη Ρόδο, που κατέφτασε στη Μάλτα τον 16ο αιώνα.

Κατά την ξενάγησή μας, δεν θα παραλείψουμε, επίσης, να επισκεφθούμε ους φημισμένους Κήπους Μπαράκα. Βρίσκονται δίπλα από το ανάκτορο της Καστίλης, πάνω από το λιμάνι, και μέχρι το 1824 περιλαμβάνονταν στις οχυρώσεις της Βαλέτας. Εμείς θα περπατήσουμε στα κατάφυτα μονοπάτια, που είναι γεμάτα με σιντριβάνια, λουλούδια, ανθισμένους, αρωματικούς θάμνους, σκιερά δέντρα, μεταξύ των οποίων και φιστικιές. Επίσης μέσα στους κήπους βρίσκεται και μια σπουδαία συλλογή υπαίθριων γλυπτών, που αναπαριστούν όλους τους ήρωες της Μάλτας. Φτάνοντας στην άκρη, κοντά στα τείχη, θα απολαύσουμε τέλεια θέα του λιμανιού. Στο κάτω τμήμα των Κήπων Μπαράκα, βρίσκεται η Χαιρετιστήρια Πυροβολαρχία της Μάλτας. Εκεί παρατίθενται σήμερα 8 κανόνια, που βλέπουν στο λιμάνι. Η πυροβολαρχία συγκροτήθηκε τον 18 αιώνα και περιελάμβανε 18 κανόνια τα οποία εκπυρσοκροτούσαν κάθε φορά που ένα πλοίο έμπαινε μέσα στο λιμάνι. Αυτό ίσχυε μέχρι και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για χαλαρή βόλτα και καφέ στα στενά δρομάκια του ιστορικού κέντρου της Βαλέτας.

Διανυκτέρευση.
3
ΜΕΡΑ 3: ΒΑΛΕΤΑ-ΜΟΣΤΑ-ΡΑΜΠΑΤ-ΒΑΛΕΤΑ
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στο βόρειο τμήμα της Μάλτας, όπου θα επισκεφθούμε δύο ακόμη σημαντικές πόλεις του νησιού.

Πρώτος σταθμός, η Μόστα, μία μικρή και πυκνοκατοικημένη πόλη, στη βορειοκεντρική περιοχή του νησιού, η οποία σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα κατοικούνταν ήδη από την προϊστορική εποχή.

Από τα αξιοθέατα της Μόστα ξεχωρίζει η Ροτούντα, η βασιλική του 19ου αιώνα, που έχτισαν εθελοντικά οι ενορίτες, η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Η Ροτούντα σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα, κάτοικο της Μόστα, Τζιόρτζιο Γκρονιέ ντε Βασέ και έχει τον 3ο μεγαλύτερο τρούλο του κόσμου χωρίς κολώνες. Είναι αντίγραφο του ρωμαϊκού τρούλου στο Πάνθεον της Ρώμης. Η κατασκευή της από τους ενορίτες κράτησε 27 χρόνια. Ο τρούλος βομβαρδίστηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η εκκλησία ήταν γεμάτη με κόσμο, αλλά δεν καταστράφηκε. Στον ναό υπάρχει ρεπλίκα των θραυσμάτων της βόμβας που χτύπησε πάνω στον τρούλο και ανατινάχθηκε.

Μετά τη Μόστα, θα συνεχίσουμε για τη Ραμπάτ, χτισμένη στην περιοχή της Παλιά Πόλης της Μάλτας, η οποία ήταν η πρωτεύουσα του νησιού από την αρχαιότητα ως τον μεσαίωνα και πριν την έλευση των Ιωαννιτών Ιπποτών. Πρόκειται για την αρχαία Μελίτη.

Κατά την ξενάγησή μας, θα περάσουμε, επίσης, έξω από το πιο καλοδιατηρημένο μνημείο στη Μεδίνα, τη Ρωμαϊκή Έπαυλη, στην οποία έχουν σωθεί εντυπωσιακά ψηφιδωτά ελληνιστικού στυλ, αγάλματα των αυτοκρατόρων της Ρώμης, οικοσκευή και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Επιπλέον, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να επισκεφθεί τις Ρωμαϊκές Κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου και της Αγίας Αγάθης, οι οποίες κατασκευάστηκαν ως νεκροταφείο, διότι επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας θεωρούνταν ανθυγιεινό οι νεκροί να θάβονται στην πόλη. Οι Κατακόμβες δεν λειτούργησαν ποτέ ως καταφύγιο των καταδιωκόμενων πιστών, παρά μόνο ως ρωμαϊκό νεκροταφείο.

Μετά τη Ραμπάτ θα επισκεφτούμε στις πρώην εγκαταστάσεις των αεροπορικών βάσεων της RAF, το Μουσείο της Αεροπορίας, τα κτίρια των βάσεων, ένα αμφιθέατρο, το Στάδιο της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας της Μάλτας, η Αμερικανική Πρεσβεία, ένας μεγάλος κήπος, μία μεγάλη αγορά φρούτων και λαχανικών και πολλά εργαστήρια τεχνιτών που κατασκευάζουν χειροτεχνήματα για τα οποία φημίζεται η χώρα, όπως αντικείμενα από φυσητό γυαλί, δαντέλες και κοσμήματα. Αφού περιηγηθούμε μέσα στο ιδιότυπο αυτό πάρκο, θα επιστρέψουμε στη Βαλέτα, όπου θα έχουμε αρκετό χρόνο για χαλαρές βόλτες μέσα στην πόλη.

Διανυκτέρευση.
4
ΜΕΡΑ 4: ΒΑΛΕΤΑ-ΝΗΣΙ ΓΚΟΖΟ-ΒΑΛΕΤΑ
Πρωινό και ξεκινάμε για μια ημερήσια εκδρομή με φεριμπότ στο Γκόζο, το βορειότερο νησί του συμπλέγματος.

Στο νησί τα αξιοθέατα είναι πολλά. Ξεκινάμε από τον μεγαλιθικό ναό Τζγκαντία, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για τον ρωμαιοκαθολικό μπαρόκ ναό του 1678, τη Ροτούντα του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή, με θέα που κόβει την ανάσα, αλλά και για τη Βασιλική της Αγ. Παρθένου του Τα Πινού. Τέλος, θα κάνουμε βόλτα στο μεσαιωνικό Καστέλο, που λειτουργούσε για αιώνες ως Ακρόπολη.

Ακολουθούν οι Αλυκές, στο ψαροχώρι Μάρσαλφορν, πάνω στα τιρκουάζ νερά της παραλίας, που θεωρούνται το διασημότερο αξιοθέατο του νησιού. Ξεχωρίζει, επίσης, ο πύργος Ντουέιρα που χτίστηκε το 1652, ως παρατηρητήριο, κατ’ εντολήν του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιωαννιτών Ιπποτών, Τζιοβάνι Πάολο Λάσκαρη, και σήμερα διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι ένας από τους 10 διάσημους Πύργους του Λάσκαρη.
5
ΜΕΡΑ 5: ΒΑΛΕΤΑ-ΑΘΗΝΑ
Πρωινό, ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια και κατόπιν, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

Λεπτομέρειες Πτήσεων

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN Airlines

Αναχώρηση: Αθήνα-Μάλτα 14.45-15.35

Επιστροφή: Μάλτα-Αθήνα 16.20-19.00Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μάλτα-Αθήνα με πτήσεις της Aegean.
 • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4* Golden Tulip Vivaldi.
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο της Μάλτας.
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εισιτήριο για το πλοίο για το νησί Γκόζο.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, eco tax 1 € το δωμάτιο την ημέρα στο ξενοδοχείο, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €259
 • Είσοδοι σε αξιοθέατα και μουσεία.
 • Βαρκάδες εκτός από το φέρρυ για το νησί Γκόζο
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

  Σημειώσεις:

 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
 • 29/02/2024

  Χρεώσεις Τιμή
  Δίκλινο 449€
  Twin Room 449€
  Τρίκλινο 449€
  Μονόκλινο 679€


  07/03/2024

  Χρεώσεις Τιμή
  Δίκλινο 469€
  Twin Room 469€
  Τρίκλινο 469€
  Μονόκλινο 699€


  Φόροι: 259€