5 ΜΕΡΕΣ ΜΑΛΤΑ

per person

Πώς θα ήταν άραγε να ζούσαμε στην εποχή των Ιπποτών; Μπορείτε να το ανακαλύψετε κάνοντας ένα μοναδικό ταξίδι στη Μάλτα με τα πολλά «πρόσωπα» και την τεράστια ιστορία. Ελάτε να ανακαλύψουμε την αριστοκρατική πρωτεύουσα Βαλέτα, την αρχαιοελληνική Μελίτη, σπουδαία προϊστορικά μεγαλιθικά μνημεία στο νησί Γκόζο, αλλά κα το χωριό του Ποπάυ, που θα μας μεταφέρει μέσα στο παραμύθι!


Αναχωρήσεις:

Απρίλιος: 04, 18

Μάϊος: 02, 23

Ιούνιος: 06, 20

1
ΜΕΡΑ 1: ΑΘΗΝΑ-ΒΑΛΕΤΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μάλτα. Άφιξη και ξεκινάμε για την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ξεναγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο, με τα όμορφα καφέ, εστιατόρια και μπουτίκ.

Το βασικό αξιοθέατο της Βαλέτας είναι ο Καθεδρικός του Αγ. Ιωάννη, χτισμένος τον 16ο αιώνα. Εντός του φιλοξενούνται 8 παρεκκλήσια, καθένα αφιερωμένο στον προστάτη άγιο των διαφορετικών τμημάτων του Τάγματος. Εδώ θα δούμε, επίσης, δύο πολύ σημαντικά έργα του Καραβάτζιο, ο Αποκεφαλισμός του Ιωάννη Βαπτιστή και ο Άγιος Ιερώνυμος.

Άλλο ξεχωριστό αξιοθέατο της πόλης είναι το ανάκτορο του Μεγάλου Μαγίστρου, χτισμένο από τον Μεγάλο Μάγιστρο Ιωάννη Παριζό ντε λα Βαλέτ, ιδρυτή της Βαλέτας, και ήταν πάντοτε η κατοικία του εκάστοτε κυβερνήτη. Το παλάτι μπορούμε να το δούμε μόνο εξωτερικά, καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Επίσης χαρακτηριστικό αριστοκρατικό οίκημα της εποχής θεωρείται και το ανάκτορο-μουσείο Ρόκα Πίκολα, το οποίο βρίσκεται κοντά στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Το ανάκτορο χτίστηκε από τον μαρκήσιο ντε Πίρο, εκδιωγμένο ιππότη από τη Ρόδο, που κατέφτασε στη Μάλτα τον 16ο αιώνα. Οι απόγονοι του ντε Πίρο εξακολουθούν να είναι οι ιδιοκτήτες και κατοικούν στο ανάκτορο. Ωστόσο, κάποιο χώροι λειτουργούν και ως μουσείο. Το οίκημα διαθέτει 50 δωμάτια, καταφύγια που χρησιμοποιήθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μία πολύ πλούσια συλλογή έργων τέχνης, επίπλων και ασημικών, τα οποία εκτίθενται στο κοινό.

Απ' την ξενάγησή μας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι φημισμένοι Κήποι Μπαράκα, που βρίσκονται δίπλα απ' το ανάκτορο της Καστίλης, πάνω απ' το λιμάνι και μέχρι το 1824 περιλαμβάνονταν στις οχυρώσεις της Βαλέτας. Εμείς θα περπατήσουμε στα κατάφυτα μονοπάτια και θα θαυμάσουμε τη σπουδαία συλλογή υπαίθριων γλυπτών που αναπαριστούν όλους τους ήρωες της Μάλτας. Στο κάτω τμήμα των Κήπων Μπαράκα, βρίσκεται η Χαιρετιστήρια Πυροβολαρχία της Μάλτας. Εκεί παρατίθενται σήμερα 8 κανόνια που βλέπουν στο λιμάνι. Η πυροβολαρχία συγκροτήθηκε τον 18 αιώνα και περιλάμβανε 18 κανόνια τα οποία εκπυρσοκροτούσαν κάθε φορά που ένα πλοίο έμπαινε μέσα στο λιμάνι. Αυτό ίσχυε μέχρι και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά τον πόλεμο τα 18 κανόνια αποσύρθηκαν από τους Βρετανούς Συμμάχους. Τα 8 κανόνια που βλέπουμε σήμερα επανατοποθετήθηκαν το 21ο αιώνα, είναι ρεπλίκες των παλιών και εκπυρσοκροτούν κάθε πρωί στις 12 και κάθε απόγευμα στις 4 με μία ωραία τελετή.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για χαλαρή βόλτα και καφέ στα στενά δρομάκια του ιστορικού κέντρου της Βαλέτας. Διανυκτέρευση.
2
ΜΕΡΑ 2: ΒΑΛΕΤΑ-ΜΟΣΤΑ-ΡΑΜΠΑΤ-ΜΕΔΙΝΑ
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στο βόρειο τμήμα της Μάλτας, όπου θα επισκεφθούμε δύο ακόμη σημαντικές πόλεις του νησιού.

Πρώτος σταθμός, η Μόστα, μία μικρή και πυκνοκατοικημένη πόλη, στη βορειοκεντρική περιοχή του νησιού, η οποία σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα κατοικούνταν ήδη από την προϊστορική εποχή.

Από τα αξιοθέατα της Μόστα ξεχωρίζει η Ροτούντα, η βασιλική του 19ου αιώνα, που έχτισαν εθελοντικά οι ενορίτες, η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Η Ροτούντα σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα, κάτοικο της Μόστα, Τζιόρτζιο Γκρονιέ ντε Βασέ και έχει τον 3ο μεγαλύτερο τρούλο του κόσμου χωρίς κολώνες. Είναι αντίγραφο του ρωμαϊκού τρούλου στο Πάνθεον της Ρώμης. Η κατασκευή της από τους ενορίτες κράτησε 27 χρόνια. Ο τρούλος βομβαρδίστηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η εκκλησία ήταν γεμάτη με κόσμο, αλλά δεν καταστράφηκε. Στον ναό υπάρχει ρεπλίκα των θραυσμάτων της βόμβας που χτύπησε πάνω στον τρούλο και ανατινάχθηκε.

Μετά τη Μόστα, θα συνεχίσουμε για τη Ραμπάτ, χτισμένη στην περιοχή της Παλιά Πόλης της Μάλτας, η οποία ήταν η πρωτεύουσα του νησιού από την αρχαιότητα ως τον μεσαίωνα και πριν την έλευση των Ιωαννιτών Ιπποτών. Πρόκειται για την αρχαία Μελίτη.

Κατά την ξενάγησή μας, θα περάσουμε, επίσης, έξω από το πιο καλοδιατηρημένο μνημείο στη Μεδίνα, τη Ρωμαϊκή Έπαυλη, στην οποία έχουν σωθεί εντυπωσιακά ψηφιδωτά ελληνιστικού στυλ, αγάλματα των αυτοκρατόρων της Ρώμης, οικοσκευή και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Επιπλέον, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να επισκεφθεί τις Ρωμαϊκές Κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου και της Αγίας Αγάθης, οι οποίες κατασκευάστηκαν ως νεκροταφείο, διότι επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας θεωρούνταν ανθυγιεινό οι νεκροί να θάβονται στην πόλη. Οι Κατακόμβες δεν λειτούργησαν ποτέ ως καταφύγιο των καταδιωκόμενων πιστών, παρά μόνο ως ρωμαϊκό νεκροταφείο. Επίσης σώζεται η Τράπεζα της Αγάπης, ένας ξεχωριστός χώρος μέσα στις κατακόμβες, με χτιστό στρογγυλό τραπέζι και χτιστό κυκλικό καναπέ που περιβάλλει το τραπέζι. Πιστεύεται ότι ο χώρος αυτός χρησιμοποιούνταν για γεύματα προς τιμήν των νεκρών.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3
ΜΕΡΑ 3: ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΠΑΫ
Πρωινό κι αναχώρηση για το παραθαλάσσιο χωριό του Ποπάυ, του αγαπημένου ναύτη που λατρεύει το σπανάκι, το οποίο δημιουργήθηκε απ’ το μηδέν, αποκλειστικά για τις ανάγκες της ταινίας του 1980 με τίτλο «Popeye» και πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν Ουίλιαμς.

Το χωριό «στήθηκε» στον Κόλπο Άνκορ στη βορειοδυτική Μάλτα, από συνεργείο 165 ατόμων οι οποίοι εργάζονταν επί 7 μήνες. Κατασκευάστηκαν 19 ξύλινα σπίτια και ένας κυματοθραύστης 76 μέτρων, για να προστατεύσει το σκηνικό από την αγριεμένη θάλασσα κατά τους μήνες των γυρισμάτων. Η ξυλεία ήρθε από την Ολλανδία και τα ειδικά κεραμίδια των σπιτιών από τον Καναδά, ενώ οκτώ τόνοι καρφιών και 62 τόνοι μπογιάς χρησιμοποιήθηκαν για να ολοκληρωθεί αυτό το τεράστιο πρότζεκτ.

Σήμερα, το χωριό του Ποπάυ αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και το πιο γραφικό χωριό του κόσμου, σύμφωνα με το τουριστικό περιοδικό Road Affair. Εδώ θα συναντήσουμε τους κύριους χαρακτήρες του κόμικ - τον Ποπάυ, την Όλιβ, τον Μπλούτο και την υπόλοιπη παρέα - ενώ υπάρχει επίσης και μουσείο με πάνω από 100 αυθεντικά comics που χρονολογούνται από το 1936. Αφού περιηγηθούμε στο υπέροχο αυτό θεματικό χωριό, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο για την διανυκτέρευση μας.
4
ΜΕΡΑ 4: ΒΑΛΕΤΑ-ΝΗΣΙ ΓΚΟΖΟ
Πρωινό και ξεκινάμε για μια ημερήσια εκδρομή με φεριμπότ στο Γκόζο, το βορειότερο νησί του συμπλέγματος.

Στο νησί τα αξιοθέατα είναι πολλά. Ξεκινάμε από τον μεγαλιθικό ναό Τζγκαντία, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για τον ρωμαιοκαθολικό μπαρόκ ναό του 1678, τη Ροτούντα του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή, με θέα που κόβει την ανάσα, αλλά και για τη Βασιλική της Αγ. Παρθένου του Τα Πινού. Τέλος, θα κάνουμε βόλτα στο μεσαιωνικό Καστέλο, που λειτουργούσε για αιώνες ως Ακρόπολη.

Ακολουθούν οι Αλυκές, στο ψαροχώρι Μάρσαλφορν, πάνω στα τιρκουάζ νερά της παραλίας, που θεωρούνται το διασημότερο αξιοθέατο του νησιού. Ξεχωρίζει, επίσης, ο πύργος Ντουέιρα που χτίστηκε το 1652, ως παρατηρητήριο, κατ’ εντολήν του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιωαννιτών Ιπποτών, Τζιοβάνι Πάολο Λάσκαρη, και σήμερα διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι ένας από τους 10 διάσημους Πύργους του Λάσκαρη.

Έπειτα, θα επισκεφθούμε τη βραχώδη ακτή όπου βρισκόταν το περίφημο «γαλάζιο Παράθυρο» με την εντυπωσιακή εσωτερική λιμνοθάλασσα, από όπου ξεχωρίζει και ο χαρακτηριστικός πύργος Ντουέιρα που χτίστηκε το 1652 ως παρατηρητήριο, κατ’ εντολή του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιωαννιτών Ιπποτών, Τζιοβάνι Πάολο Λάσκαρη, και σήμερα διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι ένας από τους 10 διάσημους Πύργους του Λάσκαρη.

Επιστρέφοντας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.
5
ΜΕΡΑ 5: ΒΑΛΕΤΑ-ΑΘΗΝΑ
Πρωινό, ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια και κατόπιν, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

Λεπτομέρειες Πτήσεων

Πτήσεις με AEGEAN

Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
A3 730 04/04/2024 Αθήνα-Μάλτα 07:35 08:15
Α3 731 08/04/2024 Μάλτα-Αθήνα 09:00 11:35


Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
A3 730 18/04/2024 Αθήνα-Μάλτα 07:35 08:15
Α3 731 22/04/2024 Μάλτα-Αθήνα 09:00 11:35


Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
A3 730 02/05/2024 Αθήνα-Μάλτα 07:35 08:15
Α3 731 06/05/2024 Μάλτα-Αθήνα 09:00 11:35


Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
A3 730 23/05/2024 Αθήνα-Μάλτα 07:35 08:15
Α3 731 27/05/2024 Μάλτα-Αθήνα 09:00 11:35


Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
A3 730 06/06/2024 Αθήνα-Μάλτα 07:35 08:15
Α3 731 10/06/2024 Μάλτα-Αθήνα 09:00 11:35


Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
A3 730 20/06/2024 Αθήνα-Μάλτα 07:35 08:15
Α3 731 24/06/2024 Μάλτα-Αθήνα 09:00 11:35


Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μάλτα-Αθήνα με πτήσεις της Aegean.
 • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4* Golden Tulip Vivaldi.
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο της Μάλτας.
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εισιτήριο για το πλοίο για το νησί Γκόζο.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, eco tax 1 € το δωμάτιο την ημέρα στο ξενοδοχείο, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €259
 • Είσοδοι σε αξιοθέατα και μουσεία.
 • Βαρκάδες εκτός από το φέρρυ για το νησί Γκόζο
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 • 04/04/2024

  Τύπος Δωματίου Τιμή Φόροι
  Δίκλινο 479€ 259€
  Twin Room 479€ 259€
  Τρίκλινο 479€ 259€
  Μονόκλινο 709€ 259€


  02/05/2024

  Τύπος Δωματίου Τιμή Φόροι
  Δίκλινο 630€ 259€
  Twin Room 630€ 259€
  Τρίκλινο 630€ 259€
  Μονόκλινο 980€ 259€


  23/05/2024

  Τύπος Δωματίου Τιμή Φόροι
  Δίκλινο 499€ 259€
  Twin Room 499€ 259€
  Τρίκλινο 499€ 259€
  Μονόκλινο 729€ 259€


  06/06/2024

  Τύπος Δωματίου Τιμή Φόροι
  Δίκλινο 499€ 259€
  Twin Room 539€ 259€
  Τρίκλινο 539€ 259€
  Μονόκλινο 769€ 259€


  06/06/2024

  Τύπος Δωματίου Τιμή Φόροι
  Δίκλινο 670€ 259€
  Twin Room 670€ 259€
  Τρίκλινο 670€ 259€
  Μονόκλινο 1,120€ 259€


  Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.