8 ΜΕΡΕΣ ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

per person

Ένα ταξίδι, 4 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ταξιδέψτε σε Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη, Μπρατισλάβα, όλες χτισμένες στις όχθες του μεγαλοπρεπή Δούναβη, εκτός της Πράγας και θαυμάστε μεγαλοπρεπή παλάτια, μουσικές, θέατρα, γοτθικά, μπαρόκ και ρομανέσκ κτίρια που θα σας μεταφέρουν τον αέρα μιας άλλης εποχής.


Αναχωρήσεις:

Ιούλιος: 24

Αύγουστος: 07

Σεπτέμβριος: 11

1
ΜΕΡΑ 1: ΑΘΗΝΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο κι απευθείας πτήση για τη Βιέννη. Άφιξη κι άμεση αναχώρηση οδικώς για τη Βουδαπέστη.

Άφιξη και ξεκινάμε για την ξενάγηση στην Πέστη. Στάση στην πλατεία των Ηρώων που είναι στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων. Έπειτα, πέρασμα απ' το εκπληκτικό κτίριο της Όπερας και μέσω της οδού Αντράσσυ, ενός απ' τους πιο εμπορικούς και όμορφους δρόμους της πόλης, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, ο τρούλος του οποίου φαίνεται από παντού.

Η ξενάγηση ολοκληρώνεται και εμείς θα βρεθούμε στην πανέμορφη πλευρά της Βούδας όπου θα δούμε τον Πύργο των ψαράδων, απ' τον οποίο θα απολαύσουμε την θέα στην πόλη.

Το βράδυ προτείνουμε κρουαζιέρα στο Δούναβη ή συμμετοχή σε παραδοσιακή ταβέρνα της Βουδαπέστης με μαγυάρικα βιολιά.

Διανυκτέρευση.
2
ΜΕΡΑ 2: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ-ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ-ΒΙΣΙΕΓΚΡΑΝΤ
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε μια ολοήμερη εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά. Επίσκεψη στο γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον Αγ. Ανδρέα, όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και άλλα αναμνηστικά δώρα.

Στη συνέχεια, θα ανηφορίσουμε στο Βίσιενγκραντ, με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα. Η διαδρομή μας θα συνεχιστεί στο Έστεργκομ, την υπέροχη πόλη με τα πολυάριθμα μνημεία, που υπήρξε και πρωτεύουσα της χώρας ως και τον 13ο αιώνα, όταν τα σκήπτρα του μαγυάρικου βασιλείου ανέλαβε η Βουδαπέστη. Χαρακτηριστικό σημείο της πόλης είναι η γέφυρα που ενώνει το Έστεργκομ με την αντίπερα όχθη και το Στούροβο της Σλοβακίας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.
3
ΜΕΡΑ 3: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΠΡΑΓΑ
Πρωινό κι αφήνουμε πίσω μας τη Βουδαπέστη και την Ουγγαρία κι αναχώρηση οδικώς για την Μπρατισλάβα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Πανοραμική περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την Παλιά Πόλη, με τα μεσαιωνικά σοκάκια και τα αριστοκρατικά πλακόστρωτα, θα δούμε το Προεδρικό Παλάτι με τους μεγάλους κήπους και θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό του Αγ. Μαρτίνου.

Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε μια χαλαρή βόλτα στην αγορά και τις τσαγερί κι αναχώρηση για την Τσεχία με την πρωτεύουσα Πράγα.

Άφιξη στην «Χρυσή Πόλη», μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.
4
ΜΕΡΑ 4: ΠΡΑΓΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγησή μας από το «Μικρό μέρος» (Μάλα Στράνα), μια απ' τις παλαιότερες συνοικίες στην Πράγα. Έπειτα, θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε στη γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου, στα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής οδού» ως και την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο, το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, την «παρέλαση των αποστόλων», αλλά και την πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας.

Σειρά έχει το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο, ένα απ' τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας, που απλώνεται πάνω στον λόφο της Μάλα Στράνα για να καταλήξουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στη βασιλική του Αγ. Γεωργίου.

Το βράδυ μπορείτε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.α.

Διανυκτέρευση.
5
ΜΕΡΑ 5: ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ-ΠΡΑΓΑ
Πρωινό κι αναχώρηση απ' την Πράγα για την λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία, γνωστή για τις ιαματικές πηγές της. Μάλιστα, κατά τον 14ο αιώνα, η πόλη ονομαζόταν «Βασιλική» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής.

Μετά την περιήγησή μας στην πόλη, ελεύθερος χρόνος για καφέ & φαγητό. Τέλος, επιστροφή στην Πράγα & διανυκτέρευση.
6
ΜΕΡΑ 6: ΠΡΑΓΑ-ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ-ΒΙΕΝΝΗ
Πρωινό κι επίσκεψη στη δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα, στο Τσέσκυ Κρούμλοβ, η οποία έχει συνδεθεί με το μεγάλο αυστριακό ζωγράφο Έγκον Σίλε, αφού το επισκεπτόταν τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του κι έμενε στο πατρικό σπίτι της μητέρας του. Σήμερα το σπίτι έχει μετατραπεί σε μουσείο. Παρόλα αυτά, το Τσέσκυ Κρούμλοβ, εκτός απ' την καλλιτεχνική του σημασία, είναι μια πόλη-αρχιτεκτονικό κόσμημα, ενώ συγκαταλέγεται και στην λίστα των πολιτιστικών μνημείων της UNESCO.

Βόλτα στα στενά δρομάκια με τα γοτθικά και αναγεννησιακά κτίρια, τις εκκλησίες και τα πλακόστρωτα γεφύρια και προαιρετική επίσκεψη στο κάστρο της πόλης για να απολαύσουμε τη συγκλονιστική πανοραμική θέα. Άλλο ένα αρχιτεκτονικό ορόσημο που θα δούμε είναι η περίφημη Κρυφή Γέφυρα του 15ου αι., η οποία ενώνει τα ανάκτορα με τα τείχη του κάστρου. Η γέφυρα μπορεί να μοιάζει σαν ένα απλό τριώροφο κτίριο, όμως κατασκευάστηκε για λόγους ασφαλείας και διαφυγής του εστεμμένου σε περίπτωση ανάγκης.

Έπειτα, αναχώρηση για τη Βιέννη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια κι ελεύθερος χρόνος.

Διανυκτέρευση.
7
ΜΕΡΑ 7: ΒΙΕΝΝΗ
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη μεγαλοπρεπή Βιέννη, το σταυροδρόμι Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και μια απ' τις ομορφότερες πρωτεύουσες του κόσμου. Μάλιστα, αρκετές φορές έχει αναδειχθεί ως η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα κι όχι άδικα, αφού διαθέτει πεντακάθαρους δρόμους, άριστα μεταφορικά μέσα, καταπράσινα πάρκα, ιστορικά μνημεία, επιβλητικά μέγαρα κ.α.

Γνωριμία με την «πόλη του βαλς» μέσα από μια πρωινή ξενάγηση, όπου θα δούμε, μεταξύ άλλων, την Κρατική Όπερα, το Δημαρχείο, το Θέατρο της πόλης και τα ανάκτορα Χόφμπουργκ. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με μια επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα Σενμπρούν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στους κήπους και να επισκεφθούμε (προαιρετικά) τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο κι ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στην πόλη για να κάνετε τα ψώνια σας. Σε καμία περίπτωση, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα φημισμένα καφέ, όπως το παραδοσιακό SACHER με την παγκόσμια γνωστή σοκολατίνα του και τον μυρωδάτο καφέ, το CAFE CENTRAL, στέκι των διανοούμενων και συγγραφέων της εποχής, το CAFE MOTZART που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1794 κ.ά.

Το βράδυ μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα κοντσέρτο βιεννέζικης μουσικής στο Σενμπρούν απ' την ορχήστρα των ανακτόρων.

Διανυκτέρευση.
8
ΜΕΡΑ 8: ΒΙΕΝΝΗ-ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ-ΑΘΗΝΑ
Πρωινό κι αναχώρηση για τα Βιεννέζικα Δάση, τον πνεύμονα της πόλης. Εδώ ιδρύθηκε το Παιδικό Χωριό SOS. Πέρασμα απ' τον επιβλητικό γοτθικό πύργο Λίχνενσταϊν, το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, το μοναδικό μοναστήρι Βενέδικτων μοναχών και το Μάγιερλινγκ, πρώην κυνηγετικό περίπτερο και σήμερα μοναστήρι, όπου αυτοκτόνησε ο διάδοχος του θρόνου της Αυστρίας και γιος της Πριγκίπισσας Σίσσυ.

Έπειτα, θα επισκεφθούμε την κοσμοπολίτικη λουτρόπολη Μπάντεν, όπου ιδρύθηκε το πρώτο καζίνο της χώρας και όπου ο Λούντβιχ φαν Μπετόβεν συνέθεσε την 9η Συμφωνία.

Τέλος, μετάβαση στο αεροδρόμιο κι επιβίβαση στην πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Λεπτομέρειες Πτήσεων

Πτήσεις με LUFTHANSAΑριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
OS 804 24/07/2024 Αθήνα-Βιέννη 06:30 07:40
OS 803 31/07/2024 Βιέννη-Αθήνα 22:05 01:10+1
Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
OS 804 04/08/2024 Αθήνα-Βιέννη 06:30 07:40
OS 803 14/08/2024 Βιέννη-Αθήνα 22:05 01:10+1
Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή (Από-Προς) Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
OS 802 11/09/2024 Αθήνα-Βιέννη 13:35 14:50
OS 807 18/09/2024 Βιέννη-Αθήνα 17:25 20:35


Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με απευθείας πτήσεις της Austrian.
 • Διαμονή στη Βουδαπέστη, στη Πράγα και στη Βιέννη σε ξενοδοχεία 4*.
 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
 • Έλληνας εξειδικευμένος αρχηγός-συνοδός
 • Μεταφορές από-προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο, εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φ.Π.Α.

  Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 350€.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
 • 24/07/2024 & 07/08/2024  Τύπος Δωματίου Τιμή Φόροι
  Δίκλινο 899€ 350€
  Twin Room 899€ 350€
  Τρίκλινο 899€ 350€
  Μονόκλινο 1,379€ 350€


  11/09/2024  Τύπος Δωματίου Τιμή Φόροι
  Δίκλινο 959€ 350€
  Twin Room 959€ 350€
  Τρίκλινο 959€ 350€
  Μονόκλινο 1,479€ 350€


  Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.