8 ΜΕΡΕΣ ΣΕΡΒΙΑ

Οι κρυμμενες ομορφιες της

8 ΜΕΡΕΣ ΣΕΡΒΙΑ

per person

Πόσο μαγική είναι η Σερβία; Περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι! Σε αυτό το ταξίδι θα γνωρίσεις από κοντά την πανέμορφη πρωτεύουσά της και θα μαγευτείς από τα κάστρα, τα ποτάμια και τους κήπους της. Ανακάλυψε κρυμμένες πόλεις μέσα από μία κρουαζιέρα στην λίμνη, απόλαυσε άπλετη φύση και κάνε ένα ταξίδι στα χρόνια της Αυτοκρατορίας της Αυστροουγγαρίας.

1
ΜΕΡΑ 1


Άφιξη στο αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα του Βελιγραδίου και άμεση αναχώρηση οδικώς για την πανέμορφη πόλη Μπάτζινα Μπάστα στη Δυτική Σερβία. Θα κινηθούμε κατά μήκος του ποταμού Δρίνου μέσα στην εξοχή και θα κάνουμε δύο στάσεις, για γεύμα και για καφέ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση κι ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση. Στη συνέχεια, θα συναντηθούμε στην είσοδο του ξενοδοχείου και θα ξεκινήσουμε οδικώς για την περίφημη Μονή Ράτσα, γνωστή και ως το «διαμάντι της Ορθοδοξίας».

Κατά τις 6 το απόγευμα θα αναχωρήσουμε από τη Μονή με προορισμό την Μπάτζινα Μπάστα. Ελεύθερος χρόνος για δείπνο και βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση στην Μπάτζινα Μπάστα.
2
ΜΕΡΑ 2


Έτοιμοι για κρουαζιέρα; Μετά το πρωινό ξεκινάμε οδικώς για την λίμνη Περούκακ, μία τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε  το 1966 με την κατασκευή φράγματος στον ποταμό Δρίνο, για να τροφοδοτηθεί ο υδροηλεκτρικός σταθμός της Μπάτζινα Μπάστα.

Θα περιηγηθούμε στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή πόλη, με πρώτο σταθμό την εντυπωσιακή πέτρινη γέφυρα του Μεχμέτ Πασά Σοκολόβιτς με τις 11 αψίδες μέσα στον ποταμό Δρίνο. Η γέφυρα έχει πληγεί από τους πολέμους που βασάνισαν την Ευρώπη και τα Βαλκάνια και πλέον έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο της UNESCO. Ακολουθεί βόλτα και στο μνημείο του γιουγκοσλάβου νομπελίστα ποιητή και πεζογράφου Ίβο Αντρίτς που έγραψε για την περιοχή. Τέλος θα πάμε για περιπλάνηση στην πόλη Αντρίτς, που κατασκεύασε από το 2011 ως το 2014 ο γιουγκοσλάβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουτσουρίτσα προς τιμήν του λογοτέχνη, ως σκηνικό για τη νέα ταινία του η οποία βασίζεται στο ιστορικό μυθιστόρημα του Αντρίτς με τίτλο «Το γεφύρι του Δρίνου».

Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Μπάτζινα Μπάστα για ξεκούραση. Το βράδυ θα δειπνήσουμε στο μικρότερο ποτάμι του κόσμου! Πρόκειται για τον ποταμό Γκόντινα με τους πανέμορφους καταρράκτες του. Εκεί, βρίσκεται το εστιατόριο Βρέλο όπου και θα απολαύσουμε το γεύμα μας με εντυπωσιακή θέα στο ποτάμι. Διανυκτέρευση στην Μπάτζινα Μπάστα.
3
ΜΕΡΑ 3


Πρωινό κι αναχώρηση για την πόλη Ζλάτιμπορ, στην ομώνυμη οροσερά. Στάση στο γραφικό χωριό Μιτρόβακ, στο όρος Τάρα, που αποτελεί τμήμα των Δειναρικών Άλπεων. Ξεκούραση και αναχώρηση για το παρατηρητήριο Μπάνζσκα. Εκεί θα περπατήσουμε περίπου 850 μέτρα μέσα στο δάσος σε ένα εύκολο μονοπάτι για να φτάσουμε στην κρεμαστή βεράντα Μπάνζσκα, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια μοναδική θέα στο δάσος, το βουνό και το ποτάμι. Κάτω ακριβώς από το παρατηρητήριο ρέουν θερμές πηγές, οι οποίες επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας λειτουργούσαν ως θεραπευτικό SPA.

Αφού βγάλουμε και τις απαραίτητες φωτογραφίες θα συνεχίσουμε την οδική διαδρομή μας και θα κάνουμε μία στάση στην ξύλινη πόλη Ντρβένγκραντ, την οποία κατασκεύασε εξ ολοκλήρου ο Εμίρ Κουστουρίτσα ως σκηνικό για τις ανάγκες της ταινίας του «Η ζωή είναι ένα θαύμα» (2004). Εκεί θα κάνουμε μια χαλαρή βόλτα μέσα στα σκηνικά και μετά θα ξεκινήσουμε για τον τελικό προορισμό της ημέρας, την πόλη Ζλάτιμπορ στο ομώνυμο βουνό. Ελεύθερος χρόνος και βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση στο Ζλάτιμπορ.
4
ΜΕΡΑ 4


Πρωινό και ετοιμαζόμαστε για εξερεύνηση. Ξεκινάμε πρώτα με το σπήλαιο Στοπίκα, ένα από τα ομορφότερα των Βαλκανίων, στις πλαγιές του όρους Ζλάτιμπορ. Εκεί έχουν διαμορφωθεί εντυπωσιακοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες καθώς και φυσικές μικρές και μεγάλες «μπανιέρες» οι οποίες γεμίζουν με νερό και ξεχειλίζουν δημιουργώντας καταρράκτες. Το σπήλαιο χωρίζεται σε δύο τμήματα, στο σκοτεινό και στο φωτεινό. Το φωτεινό έχει άνοιγμα στον ουρανό, απ΄όπου διαχέεται το φυσικό φως. Μέσα στο σπήλαιο υπάρχει ένα καταρράκτης, που ονομάζεται «Πηγή της Ζωής».

Ύστερα θα κατευθυνθούμε στο γειτονικό χωριό Σιρογκόζνο, που είναι κυριολεκτικά ένα υπαίθριο μουσείο. Κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από ευρήματα του 19ου αιώνα που συγκεντρώθηκαν από τη γύρω περιοχή του Ζλάτιμπορ. Τα κτίρια είναι ξύλινα και περιλαμβάνουν παραδοσιακό φούρνο, γαλακτοπωλείο και ξενώνα, όλα πιστά αντίγραφα των αυθεντικών του 19ου αιώνα. Αν θέλετε μπορείτε να γευματίσετε σε ένα πολύ καλό εστιατόριο μέσα στο χωριό. Επιστροφή στο Ζλάτιμπορ, όπου θα έχουμε ελεύθερο όλο το απόγευμα για βόλτες στο βουνό ή στα καταστήματα, απ’ όπου μπορούμε να προμηθευτούμε και να δοκιμάσουμε ντόπια προϊόντα.

Διανυκτέρευση.
5
ΜΕΡΑ 5


Αμέσως μετά το πρωινό αφήνουμε το Ζλάτιμπορ για την ημερήσια περιπέτειά μας με τελικό προορισμό το Βελιγράδι. Η περιπέτειά μας αφορά ένα ρομαντικό και ορεινό ταξίδι με το ιστορικό τρένο Σαργκάν. Πρόκειται για ένα πανέμορφο, στενό τρενάκι, που συνδέει το χωριό Μόκρα με τον σταθμό Σαργκάν Βιτάσι. Εμείς θα κάνουμε όλη τη σερβική διαδρομή μπρος-πίσω απολαμβάνοντας καθ’οδόν την τοπική μουσική, τα πανέμορφα ορεινά τοπία και μία στάση για χαλάρωση και αναψυκτικά στον Σταθμό Ζάταρε.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδρομή μας με το τρένο θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Μάτσκατ όπου μπορούμε, αν θέλουμε, να γευματίσουμε στο διάσημο εστιατόριο Μπάζο Μάτσκατ με την υπέροχη θέα στο βουνό Ζλάτιμπορ. Εν συνεχεία θα συνεχίσουμε το οδικό ταξίδι μας με τελικό προορισμό το Βελιγράδι. Θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο περίπου την ώρα του δείπνου. Μετά το δείπνο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση στο Βελιγράδι.
6
ΜΕΡΑ 6


Σήμερα γνωρίζουμε  τις βόρειες περιοχές της Σερβίας, την περιφέρεια της Βοϊβοντίνα. Το κάποτε πολιτιστικό κέντρο της Σερβίας, το Νόβι Σαντ, σήμερα είναι η πρωτεύουσα της περιοχής. Η επίσκεψη στο Οχυρό Πετροβαράντιν θα σας προσφέρει την καταπληκτική θέα προς αυτήν την παραδουνάβια πόλη η οποία καμαρώνει και πολλά αξιοθέατα στο ιστορικό της κέντρο το οποίο θα γνωρίσουμε με μια σύντομη βόλτα. Μιλάμε για τη γοητευτική κωμόπολη ονόματι Σρέμσκι Κάρλοβτσι.

Ξενάγηση στο Μουσείο της Πόλης κι επιστροφή στο Βελγράδι. Για το βράδυ σάς προτείνουμε βόλτα στα μοντέρνα μαγαζιά της περιοχής Μπέτον χάλα, τα πλωτά μαγαζιά στους ποταμούς ή την παραδοσιακή λουλουδάτη μποέμικη Σκαντάρλιγια. Διανυκτέρευση.
7
ΜΕΡΑ 7


Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στο Βελιγράδι. Θα επισκεφτούμε το οχυρό του Βελιγραδίου που χρονολογείται τον 3ο αιώνα π.Χ. και το οποίο περικλείει την παλιά πόλη. Μέσα στο φρούριο βρίσκεται και το Πάρκο Καλεμεγκντάν σε υψόμετρο 125 μέτρα. Μέσα στο κάστρο θα δούμε, επίσης, το Άγαλμα της Νίκης, που φιλοτεχνήθηκε για να δοξάσει τις νίκες της Σερβίας στον Βαλκανικό και στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Επιπλέον, θα περπατήσουμε ως τον μεσαιωνικό πύργο Νεμπόσα, που ανεγέρθηκε τον 15ο αιώνα, είναι ο μόνος που σώζεται ακέραιος και για αιώνες λειτουργούσε ως κέντρο άμυνας στο φρούριο.

Μετά την ξενάγηση θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και προαιρετικά θα κάνουμε μια χαλαρωτική βόλτα στους δημοφιλείς πεζόδρομους Σκανταρλία και Νεζ Μιχαΐλοβα. Μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε μερικά ακόμη αξιοθέατα όπως την αριστοκρατική περιοχή Ντεντίνιε με τις εντυπωσιακές επαύλεις, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα (ήταν ο ιδρυτής της ορθόδοξης εκκλησίας της Σερβίας), το Δημαρχείο του 19ου αιώνα που σήμερα στεγάζει τη Γιουγκοσλαβική Κινηματογραφική Αρχειοθήκη, το εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, την Πλατεία της Δημοκρατίας με το Εθνικό Θέατρο, το Εθνικό Μουσείο και το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ αλλά και την ιστορική συνοικία Ντορκόλ πάνω στον Δούναβη, η οποία σύμφωνα με τον Guardian και το βρετανικό περιοδικό Time Out, είναι μία από τις «50 πιο κουλ περιοχές του πλανήτη».
8
ΜΕΡΑ 8
Συνάντηση κι αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.


 • Ανακάλυψε και βίωσε τους ρυθμούς του Βελιγραδίου
 • Απολαύστε μια βόλτα στα πανέμορφα ποτάμια της Σερβίας, Σάββα, Δούναβη και Δρίνο
 • Περιηγηθείτε στα περίφημα κινηματογραφικά σκηνικά του Εμίρ Κουστουρίτσα: Ντρβένκραντ και Αντρίτς. Δύο πόλεις που έχτισε ο Σερβοβόσνιος σκηνοθέτης από το μηδέν για τις ανάγκες των ταινιών του
 • Επισκεφθείτε τη Μονή Ράτσα, με την εξαιρετικής ιστορικής σημασίας βιβλιοθήκη-αρχείο που χρονολογείται από τον 13 αιώνα
 • Εξερευνήστε το παραδεισένιο όρος Ζλάτιμπορ και τα χωριά του
 • Κάντε μία βόλτα με το τρένο Σαργκάν και πηγαίντε πίσω στα χρόνια της Αυτοκρατορίας της Αυστροουγγαρίας
 • Κάντε μια βουτιά στο ασβεστολιθικό σπήλαιο Στοπίκα με τις παράδοξες φυσικές μπανιέρες που δημιουργούν καταρράκτες[:]
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* ή 4*
 • Πρωινό
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις
 • Διαδρομή με το τρενάκι Shargan
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • Αρχηγός & ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α