4 ΜΕΡΕΣ ΡΩΜΗ

Ταξιδι στην αιωνια πολη

4 ΜΕΡΕΣ ΡΩΜΗ

per person

Με τη Σκαλινάτα, το Πάνθεον και την Piazza Venezia και το μοναδικό ιστορικό κέντρο της πόλης, είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς ως η Ρώμη είναι μία από τις ομορφότερες και σπουδαιότερες πόλεις του κόσμου. Εδώ θα κάνετε ένα ταξίδι στον χρόνο και θα ανακαλύψετε το στίγμα που άφησαν εκατοντάδες αυτοκράτορες, πάπες, καλλιτέχνες και απλοί άνθρωποι ανά τους αιώνες. Φύγαμε για ταξίδι στη Ρώμη λοιπόν.

1
ΜΕΡΑ 1
4 ημέρες Ρώμη - Εξόρμηση στην αιώνια πόλη

Άφιξη στη Ρώμη και μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Η ξενάγηση στην ‘’Αιώνια Πόλη’’ ξεκινά. Κατά τη διάρκεια αυτής θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Παύλου, την Πυραμίδα, τις θέρμες του Καρακάλα, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, την περίφημη εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζόρε, το Κολοσσαίο και τις Αυτοκρατορικές Αγορές.

Προχωράμε περνώντας από τον λόφο του Καπιτωλίου, την πλατεία Βενετίας, όπου θα συναντήσουμε το Παλάτσο Βενέτσια, το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη Βιτοριάνο, το άγαλμα του πρώτου βασιλιά της Ιταλίας Βιτόριο Εμμανουέλε, καθώς και το μπαλκόνι της Λετίτσια (μητέρας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη).

Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας οδικώς στις όχθες του Τίβερη, περνώντας από το Κάστρο του Αγίου Αγγέλου και τη Βίλα Μποργκέζε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μετά την ξενάγηση κι ελεύθερος χρόνος.
2
ΜΕΡΑ 2


Αν θέλει κανείς να ανακαλύψει τη Ρώμη, χρειάζεται να περάσει μια βόλτα από τα μουσεία της. Τη 2η μέρα θα επισκεφθούμε τα Μουσεία του Βατικανού, καταλήγοντας στην περίφημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατιού, επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, την οροφή του οποίο ζωγράφισε ο Μιχαήλ Άγγελος.

Έπειτα, θα επισκεφθούμε το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου). Ξενάγηση στην εκκλησία, στην οποία θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε τη μοναδική μαρμάρινη σύνθεση του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά, αλλά και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα του Μπερνίνι.

Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στο ιστορικό κέντρο της πόλης και την αγορά της κι επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3
ΜΕΡΑ 3
4 ημέρες Ρώμη - Εξόρμηση στην αιώνια πόλη

Ελεύθερη μέρα ξεκούρασης και διασκέδασης στη Ρώμη. Επισκεφθείτε μουσεία και διάφορα αξιοθέατα ή αφεθείτε στα ψώνια. Διαφορετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε μια προαιρετική εκδρομή στην Φλωρεντία, την πρωτεύουσα της Τοσκάνης (έξοδα ατομικά).

Εκεί θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως τον επιβλητικό Ντουόμο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.α. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη ή για ψώνια κι επιστροφή στη Ρώμη.
4
ΜΕΡΑ 4
Ελεύθερος χρόνος το πρωί, μέχρι την ώρα της μετάβασής μας στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.
4 ημέρες Ρώμη - Εξόρμηση στην αιώνια πόλη

 • Ανακαλύψτε τη Ρώμη & περιηγηθείτε στην ''Αιώνια Πόλη'', εξερευνώντας τα μεγαλύτερα αξιοθέατά της.
 • Επισκεφθείτε τα Μουσεία του Βατικανού και μάθετε περισσότερα για τα μυστικά του.
 • Γνωρίστε την Φλωρεντία, την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, μέσα από μία μονοήμερη εκδρομή.
 • ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* ή 4*
 • Πρωινό
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις
 • Είσοδος στα Μουσεία του Βατικανού & τη Βασιλική Αγίου Πέτρου
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • Αρχηγός & ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α